Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smedberg-Dalence: "Vi behöver en vinst nu"

Efter ett par dagar där fokus legat på annat än fotboll ska Blåvitt tillbaka in i matchbubblan. Man kommer dit med en spelsugen Martin Smedberg Dalence i startelvan.

 

Det var ett slut på en fotbollsmatch som ingen hade önskat. Ett knallskott mot Tobias Sana som damp ner vid Malmö-spelaren och den assisterande domaren Mathias Klasenius tvingade matchen mellan Blåvitt och Malmö att avbrytas.

Efter det har dystra dagar följt för fotbolls-Sverige och IFK Göteborg. I Blåvitt hymlar man inte med att det varit underligt att gå vidare från.

– Det är ingen hemlighet att det är mycket som har hänt. Mycket tråkiga saker, säger Martin Smedberg Dalence och fortsätter:

– Men vi har bestämt oss för att lägga det bakom oss nu. Vi kan bara göra det som vi kan påverka på plan just nu och det är att sikta mot Gefle och använda allt den där kraften till att vinna tre poäng där.

I matchen mot Malmö drabbades Blåvitt av dubbla skador. Redan i den första halvleken klev Sören Rieks av.

Han ersattes av Martin Smedberg Dalence som mot Gefle kliver in och spelar från start.

– Jag känner mig verkligen spelsugen. Det är det här jag vill, spela från start. Och jag känner mig i riktigt bra form så det ska bli kul. Jag ser verkligen fram emot matchen, säger han.

– Det kommer bli en tuff match. Men vi är verkligen laddade och grabbarna ser verkligen hungriga ut efter det som hände senast. Vi ska kör så det ryker.

Blåvitt har inte besegrat Gefle på bortaplan i allsvenskan sedan september 2009. IFK:s bolivianske landslagsman vet vad som krävs för att den ska komma nu.

– Det gäller att göra mål på de chanser som vi skapar. Vi vet att de är tuffa på sin hemmaplan men vi har visat förr att vi kan åstadkomma någonting bra så vi kommer verkligen gå för tre poäng. Vi behöver en vinst nu, säger Smedberg Dalence.

– Vi har haft lite knackiga matcher på sistone men det har sett bra ut på träningarna och vi har hungriga spelare som kommer in nu när vi har några spelare som är borta med skador. Det ska bli en härlig drabbning.