Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Slutsålt mot Italien: "Det är fantastiskt"

På tisdagen kraschade biljettförsäljningssystemet för att så många vill se Sverige-Italien. Dagen efter börjar försäljningen fungera – och vid halv ett-tiden var alla tillgängliga biljetter slutsålda. – Vi har aldrig varit med om en sådan här efterfrågan på biljetter, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

I sista VM-kvalmatchen på hemmaplan, mot Luxemburg, slogs publikrekord. 50 022 personer hade bänkat sig på nationalarenan Friends arena i Solna. De fick se Janne Anderssons landslag briljera och vinna med 8-0. 

Efter förlusten mot Holland matchen efter stod det klart att Sverige tvingas spela play-off för att nå VM. På tisdagen lottades Italien fram som motståndare. När biljetterna sedan släpptes för försäljning på eftermiddagen kraschade Friends arenas försäljningssystem fullständigt. Försäljningen sköts upp till onsdagsförmiddagen. Vid halv ett tiden berättade supportrar som försökt köpa biljett för GP att samtliga biljetter var slut.  

– Det går fortfarande trögt men nu är det öppet. Vi har aldrig varit med om en sådan här efterfrågan på biljetter och det är orsaken till att systemet inte pallade, säger Håkan Sjöstrand. 

Trögheten i internetförsäljningen har fått flera att ta sig till Friends till fots för att köpa biljetter på plats. 

– Nyss var det en lång kö här. Det är många häromkring som tar sig hit för att köpa, säger Håkan Sjöstrand. 

Hur många biljetter har ni sålt?

– Systemet hänger inte riktigt med men allting pekar på att det väldigt snart är slut. En sådan här dag ångrar jag att vi inte byggde en större arena. 

Hur ser du på att ni lockar så mycket folk?

– Det är fantastisk. Även om det är klart att jag hellre hade varit direktkvalificerad. 

Hur stor vinst blir det ekonomiskt för er?

– Det blir några miljoner. Men det är i VM de stora pengarna finns. Det här är inga enorma summor.