Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Slutforceringen gav poäng: "Besviken att vi inte vinner"

IFK Göteborg kom med nöd och näppe undan med en poäng från Jönköping. Sista kvarten gav ett mål och ett segermål var inte långt borta. - Jag är jättenöjd med hur vi avslutar matchen, säger han.

Med en ungefär en kvart kvar att spela började Jörgen Lennartsson vifta fram ytterbackarna Emil Salomonsson och Haitam Aleesami. De fyllde sedan på i vartenda anfall och initierade den intensiva slutforcering som till slut gav 1-1. 
- I slutet av matchen spelade de som yttrar. Det är en balans man korrigerar beroende på var i matchen man är. De gjorde det väldigt bra, säger han och fortsätter:

- Med tanke på avslutningen besviken vi inte vinner, med tanke på lägena vi har. Det hade känts bra att ha fått in 2-1. 

Innan kvitteringen hade Tobias Hysén ytterligare ett läge. Den gången revs han ner av en utrusande Demir Mehic, som var på äventyr långt utanför straffområdet. 

Gult kort blev följden för den tidigare Häcken-målvakten. IFK-lägret reagerade starkt och tyckte tacklingen var värd ett rött kort. 

- Ja, våra spelare tyckte att det måste vara friläge för att målet är tomt och han kan bara skjuta in bollen. Jag frågade den assisterande om det inte var rött men han sa att det var för många spelare bakom bollen. Domarna är bättre än oss på det där, säger Lennartsson.