Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slogs om en startplats – nu får båda spela

Det har varit en evig följetong ända sedan landslaget samlades i Stockholm och inledde EM-resan. Erik Johansson eller Victor Nilsson Lindelöf i startelvan – mot Italien får båda chansen.

En har gjort succé i Benfica, en har hyllats som den bästa värvningen i hela danska ligan. Victor Nilsson Lindelöf och Erik Johansson har båda imponerat under våren i sina klubblag. Något som gjort att duon slagits in i det sista om platsen bredvid Andreas Granqvist. En plats som Victor Nilsson Lindelöf vann före just Erik Johansson.
– Frustration och frustration … man vill in och spela och påverka. Det är svårt när man sitter på bänken, säger Erik Johansson.

Med Mikael Lustig på skadelistan öppnas helt plötsligt en startplats för Erik Johansson.
– Jag hoppas det inte är något illa med Mikael där. Det hoppas jag, säger han.

Startplatsen får Erik Johansson då Mikael Lustigs skada gör att Erik Hamrén tvingas möblera om. Victor Nilsson Lindelöf skickas ut som högerback då han är ende spelare kvar i truppen som kan spela på den positionen. En position han slog igenom på under U21-EM förra sommaren.
– Jag har inte spelat något på kanten sedan U21. Jag har dock spelat där tidigare när jag var yngre så jag kommer in i det ganska snabbt. Det gäller att ställa om snabbt nu. Men det är en position jag kan hantera.