Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Personerna på bilden har inget med händelsen att göra: Bild: Bildbyrån

Slagsmål i knattecup - förälder bröt benet

En domare och en tränare rök ihop under en knattecup i fotboll. Slagsmål utbröt och en förälder bröt benet i tumultet. – Barnen kommer aldrig våga spela fotboll igen, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Det var under en cup för barn, utanför Stockholm, som de våldsamma scenerna utspelade sig. Enligt Aftonbladet ska en tränare och en domare hamnat i bråk. Flera föräldrar och åskådare drogs in i tumultet och slagsmål utbröt.

En förälder bröt benet i kaoset som uppstod och togs därefter omhand av ambulanspersonal.
– Han vrålade, och barnen grät. De var ju helt förtvivlade, säger ett vittne till Aftonbladet.

Enligt en cuparrangör som talat med tidningen ska domaren fått motta rasistiska tillmälen från tränaren innan de började bråka. 

Tränaren beklagar det inträffade, men vill inte uttala sig kring rasist-anklagelserna.
– Även jag har ett ansvar, då jag hamnar i dispyt med domaren. Egentligen handlar det för spelarna att förstå att det bara är vuxna som har gjort fel, säger denne.

Föräldern som bröt benet ligger på sjukhus och kommer att opereras. Denne tillhörde, liksom tränaren, ett av storklubben Hammarbys ungdomslag.
– Det som har hänt är tragiskt. Jag har jobbat med det här i femton år och aldrig hört om något liknande. Det är en chock, säger Hammarbys föreningschef Peter Kleve till Aftonbladet.

Kleve säger också att tränaren och föräldern kommer att göra en polisanmälan, samtidigt som han betonar att motståndarlagets ledare "uppträtt exemplariskt".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.