Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Slår motståndaren i ansiktet - får gult kort

Carlos Strandberg ilskande till under Malmö FF:s match mot IFK Göteborg. I slutminuterna slog han till IFK Göteborgsförsvararen David Boo Wiklander i ansiktet. Slaget resulterade inte i något mer än ett gult kort.

Det var i den 95:e matchminuten, vid ställningen 2-2, som händelsen inträffade. IFK Göteborg hade just kvitterat genom Sebastian Eriksson.

Då ilsknade MFF:s Carlos Strandberg till och slog till Blåivttbacken David Boo Wiklander i ansiktet - men fick bara gult kort.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt kvitterade sent – stor dramatik i Malmö

– Jag tror inte det går att tolka det på något annat sätt. Det är bara att hänvisa till tv-bilderna. 

Han slår dig i ansiktet helt enkelt?

– Ja.

Borde det inte vara rött kort då?

– Det är inte upp till mig att bedöma det. Jag vet inte vad han tycker om det. Jag vill inte kommentera mer än så utan hänvisar till bilderna. 

Carlos Strandberg som blivit inbytt kort före händelsen var ångerfull efter matchen. 

– Jag vet inte. Sådant händer i fotbollen. Jag tog ett felbeslut och jag ångrar det jag gjorde. Folk hetsar på varandra och sedan att jag tände till... det var dumt, säger han.

Det är andra matchen på rad som Blåvitts mittback får ett slag i ansiktet, detta hände även mot Häcken. Efter matchen ville David Boo Wiklander mana till lugn.

– Jag spelar väl ett tufft och hårt spel och sedan får jag hålla mig kall, det är vissa som inte håller sig lika kalla med händerna upp i ansiktet. Jag vill inte säga vad han sade. Vi är kompisar utanför planen. Det där hände där och då. Det var lite tjöt och så får man skaka hand sedan så är vi kollegor, säger han.