Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Släppte fram Johansson i Blåvitt: "Fick jag mycket skit för"

Jonas Olsson var tränaren som släppte fram Jakob Johansson i IFK Göteborg under 2007. Något han minns väldigt väl idag. – Det fick jag mycket skit för, säger han.

Jakob Johansson hade Jonas Olsson som tränare i FC Trollhättan och även IFK Göteborg. Under 2007 släppte Jonas Olsson fram Jakob Johansson – då 17 år gammal för IFK Göteborg. Under guldåret blev det nio framträdanden från Johansson som blev den förste spelaren född på 90-talet i allsvenskan.
– Han var duktig redan under tiden i Trollhättan. Man förstod att det skulle bli en bra spelare, det förstod alla sen när han kom till IFK också. Även om det var lite tungt där ett tag och mycket kritik. Men det är starkt av Jakob att han tog sig igenom det och det är kul att se att han tagit sig till landslaget, säger Jonas Olsson.

Du som släppte fram honom också?
– Ja, det fick jag mycket skit för minns jag, säger Olsson.

Imponerad att han orkade kämpa sig igenom den tunga tiden?
– Det är ju en tuff sits att ta sig igenom. Men jag tvekade aldrig på att han skulle klara det. Sen vet man aldrig hur bra en spelare ska bli. Han hade fysiken med sig tidigt och har lärt sig att flytta på sin kropp bättre nu. Men det var många som trodde att han skulle bli bra.

Du håller en tumme extra i soffan ikväll?
– Ja, för Sverige! Det hade ju varit fantastiskt om vi kunde få med oss en poäng.