Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Släkten var värst för Gais – Pllana sänkte Grönsvart

Richard Yarsuvat var centimeter ifrån att utjämna – men Grönsvart kammade noll. I stället blev förre Gais-spelaren, Leonard Pllana, stor hjälte för Brage på Gamla Ullevi.
– Skönt att få komma hit och vinna, säger matchhjälten.

Vinst i hemmapremiären. Förlust mot Norrby senast.

På söndagseftermiddagen klev Gais ut för superettan-match på Gamla Ullevi igen när Brage kom på besök.

Det slutade med nederlag 0–1, det här efter att förre Gais-spelaren Leonard Pllana tidigt gjort matchens enda mål.

Släkten var, som man brukar säga, värst.

– Vi hade våra chanser och framför allt i andra halvlek hade vi bra tryck. Men det gäller att göra mål och det gjorde vi inte. De gjorde sitt på en omställning som var billig ... ah, det var tajt. Det är så det är i superettan, säger en besviken Calle Nyström.

Mer belåten var Leonard Pllana.

– Det känns såklart bra. Är man anfallare vill man alltid göra mål och hjälpa laget att vinna. Jag är jättenöjd, säger Leonard Pllana och tillägger:

– Det var en tuff match, Gais är bra här hemma, det vet jag själv som har spelat här. Så det var starkt av oss att vinna.

Det var också Pllana och Brage, som inför mötet med Gais stod på noll poäng, som inledde klart bäst.

Först skapade bortalaget ett par halvchanser på några tidiga hörnor.

Ingen utdelning då, dock.

Däremot fem minuter senare.

Leonard Pllana som så sent som förra hösten hade Gamla Ullevi som sin hemmaplan löpte sig fri i djupled och kunde behärskat rulla in 0–1.

Något firande bjöd han däremot inte på.

– Jag är glad för nu spelar jag för Brage, men jag har respekt för den här föreningen. Jag ville inte fira för jag är tacksam för den tiden jag hade här. Jag trivdes här, jag har många kompisar kvar i Gais. Så även om jag inte fick ut så mycket som jag ville när jag var här så respekterar jag ändå den här klubben, säger Pllana som i Dalarna har fått bättre fart på produktionen framåt jämfört med när han spelade i Grönsvart.

– Jag har fått stort förtroende i Brage. Det hade jag här också, men i Brage är vi kanske lite mer offensiva än vad vi var när jag var i Gais. Kleber (Saarenpää, tränare Brage) ger mig självförtroende och har verkligen visat hur jag ska jobba. Det har hjälpt mig jättemycket.

Gais tog över

Om det var Brage som började bäst var det Gais som tog över efter gästernas ledningsmål. Calle Nyström var nära att nicka in 1–1 på en hörna efter 20 minuter, men Adrian Engdahl i bortamålet sträckte ut. Det blev starten på en bra Gais-period som höll i sig hela vägen fram till paus.

Även i andra halvlek fanns det chanser för Grönsvart att kvittera. Richard Yarsuvat var allra närmast, men ett par centimeter saknades. Avslutet satt klockrent i ribban.

Under slutet av drabbningen fanns det sedan lägen åt båda håll. När Gais tryckte på för en utjämning kunde Brage kontra farligt ett par gånger – men Mathias Karlsson var med på noterna och bjöd på ett par vassa parader.

Stefan Jacobsson kastade in vad han hade i offensiv väg, i hopp om att laget skulle lyckas forcera – men det bet aldrig tillräckligt bra för att det skulle bli utdelning.

Brage tog tre poäng i en ganska smågruffig tillställning, där de gula korten haglade i slutet.

För Gais är förlusten lagets andra raka.

– Det var synd med omställningen ... vi visste att Leo är bra på att löpa där, det var slarvigt, säger Calle Nyström som ändå tycker att det finns saker att ta med sig från söndagens prestation.

– Vi skapade fler chanser än vad vi har gjort tidigare, det får man säga är bra.

Och på det stora hela upplever han att lagets utveckling går åt rätt håll.

– Vi jobbar på. Vi tar steg. Vi försöker. Vi är en jäkla stark grupp och vi kommer komma igen nästa match. Men just nu är det tungt när vi inte får med oss någonting, när vi ändå gör en klart godkänd hemmamatch.

Så spelade Gais: Mathias Karlsson – Emil Wahlström (Julius Lindberg, 90+1), Carl Nyström, Charlie Weberg – August Wängberg, Jesper Brandt (Joackim Åberg, 81), Nikola Ladan, Emin Grozdanic (Fredrik Martinsson, 81) – Julius Johansson (Paulo Marcelo, 72), Richard Yarsuvat, Mervan Celik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.