Skyttekungen jagas av kinesisk klubb

Den gångna säsongen vann John Owoeri skytteligan i allsvenskan - nu kan han lämna. Enligt uppgifter ska den kinesiska klubben Baoding Rongda vara nära att värva anfallaren. – Det är konkret nog för att ta vägen någonstans, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Sportchefen har för GP tidigare berättat att det finns ett stort intresse för John Owoeri - men att det inte funnits några konkreta bud på skyttekungen.

– Allsvenska skyttekungar brukar ju nästan alltid lämna, men vi får se. Det finns risk att det händer, och att han lämnar. Hade han varit 23 hade han troligtvis redan varit såld.

– Jag vet att det finns intresse. Frågan är bara hur det tar sig vidare, sa Sonny Karlsson till GP strax innan nyår.

Och nu verkar intresset ha blivit mer konkret. Enligt Fotbollskanalen ska kinesiska Baoding Yingli Yitong och Baoding Rongda vara klubbarna som leder jakten på Owoeri.

ANNONS

–Det är konkret nog för att det kan ta vägen någonstans, men det kanske inte gör det. Just nu vet jag inte, sägerKarlsson till Fotbollskanalen.

Agenten Martin Dahlin bekräftar att det finns ett stort intresse för 29-åringen.

–Intresset för John är stort. Det finns intresserade klubbar i både Kina och Mellanöstern. Men ingenting är klart just nu, säger han.

John Owoeri gjorde 17 mål för BK Häcken i allsvenskan under 2016.

ANNONS