Skyttekung joker i guldstrid

ANNONS
|

Waris Majeed är en spelare som oftast utstrålar både glädje och energi. Som på gårdagens träning, lika lekfull som fokuserad.

Därför var det förvånande när han inte jublade efter sina två mål mot Åtvidaberg (5-2) i sista matchen innan uppehållet.

Han hade förhoppningar på att ta ett nytt kliv i sin karriär men när transferfönstret stängde var Majeed kvar i Häcken. Något riktigt bra bud hade klubben inte fått.

Allsvenskan överlägsne skytteligaledare säger att han var ledsen. Då.

- Det där är passerat, nu försöker jag koncentrera mig på att göra mål och spela bra.

Han kom tillbaka från Ghana och landslagsuppdrag i fredags. Waris Majeed var inte med i kvalet till Afrikanska mästerskapen mot Malawi, seger med 2–0. Däremot hoppade han in i förlustmatchen mot Liberia.

ANNONS

- Men jag spelade bra. De stora spelarna, som Asamoah Gyan och Derek Boateng, har hjälpt mig och det har gett självförtroende.

Vad betyder tiden med landslaget?

- Det har varit inspirerande, ger självförtroende och är bra för min utveckling som fotbollsspelare. Visst är det en lång resa fram och tillbaka men det är också motiverande och ger mig styrka.

Han ser fram emot den allsvenska avslutningen. Häcken är ett av fyra lag i guldstriden. Waris Majeed är inte förvånad att det gått så bra.

- Nu ska vi jobba hårt för att vinna varje match, och försöka vinna serien. Gör vi inte det ska vi ta oss till Europe League. Vi har en bra trupp.

Sportchef Sonny Karlsson satt på trappan, såg på träningen och utbrast plötsligt:

- Det här är det bästa lag vi haft. Någonsin. Det är nästan två a-lag som spelar mot varandra nu.

Häcken har inte bara en jämn och bra trupp. Den är också nästan helt befriad från skador. I går saknades bara Daniel Forsell och Andrés Vásquez.

Konkurrensen är stor och det innebär att exempelvis spelare som Andreas Drugge och Jonas Henriksson inte åker med till Gefle.

- Spelar man här är det en konkurrenssituation, men alla vill ju vara med. Det är sånt vi alla måste hantera. Både tränare och spelare, sa tränaren Peter Gerhardsson.

ANNONS

Strömvallen, 19.00

Domare: Andreas Ekberg, Lund

Läget i lagen:

Gefle: Olof Mård är avstängd. William Lundin och Jens Portin är skadade. Alla andra är tillgängliga och laget kommer med två raka bortasegrar bakom sig.

Häcken: Åker upp med 19 spelare. Av gårdagens träning gick det inte att gissa någon startuppställning. Mohammed Ali Khan, Jonas Bjurström, Josef Elvby och Dioh Williams kan mycket väl ta en plats i startelvan. För Häcken gäller det att vara tålmodigt och hitta luckor i svårspelade Gefles täta defensiv, samtidigt som laget får passa sig för kontringar.

Möjligt lag: Christoffer Källqvist – David Frölund, Emil Wahlström, Tom Söderberg, Kari Arkivuo – Dominic Chatto, Oscar Lewicki – René Makondele, Martin Ericsson, Björn Anklev – Waris Majeed.

Nästa omgång:

Fredag 21/9: Djurgården–Häcken, 19.00

Lördag 22/9: Syrianska–Örebro, 16.00

Söndag 23/9 : Elfsborg–Sundsvall, 15.00

Gefle–Mjällby, 15.00

Norrköping–AIK, 17.30

Kalmar–Åtvidaberg, 17.30

Måndag 24/9: Göteborg–Gais, 18.30

Helsingborg–Malmö, 20.45

ANNONS