Skulle lämna Djurgården för iransk klubb: "Blev lurad"

Den förre Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel presenterades under fredagen som ny tränare för AFC Eskilstuna. Samtidigt berättar han om varför han lämnade Djurgården 2018.

ANNONS
|

AFC Eskilstuna presenterade under fredagen en ny tränare: förre Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel.

– Det är jätteroligt att vara tillbaka i föreningen. Nu har jag varit borta från fotbollen i ett år. Nu börjar det krypa i kroppen, nu vill man verkligen in och jobba igen. Det finns väldigt fina förutsättningar i Eskilstuna, säger han till klubbens hemsida.

Hans senaste uppdrag var som tränare för Djurgården. Efter säsongen 2018 meddelade klubben att Melkemichel tackat nej till en förlängning i klubben och tränaren och föreningen gick skilja vägar.

– Jag har funderat mycket kring det här svåra valet. Men det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet, sa tränaren då till Djurgårdens hemsida.

ANNONS

Men det senaste året har Melkemichel alltså inte tränat något lag.

På fredagens presskonferens med AFC Eskilstuna berättar 51-åringen om varför han lämnade klubben.

– Jag hade ett treårskontrakt där. Men jag fick ett erbjudande av en iransk klubb, där det var väldigt lukrativt. Väldigt förmånligt med ekonomin och det var en toppklubb. Och jag hade ett kontrakt på bordet. Då tackade jag nej till Djurgården där jag hade ett kontrakt på bordet. Sedan blev det ingen av det, man kan säga att jag blev lurad av den klubben (den iranska). Sen kunde jag ha gått vidare och anmält det till Fifa. Men jag är inte en sådan person, säger han på presskonferensen.

Under 2018 rapporterade Expressen att Özcan Melkemichel träffat den iranska klubben Tractor Sazi FC.

Kontraktet med AFC Eskilstuna är skriver över 2+1 år.

ANNONS