Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skrällen: Martin Mutumba till Öis

Örgryte har gjort klart med ett spännande nyförvärv. AIK-profilen Martin Mutumba är klar för klubben och presenterades under onsdagen. - Vi vet alla vad han är kapabel till när han är som bäst, säger Örgrytes värvningsansvarige Karl Corneliusson.

Örgryte smäller av en stor transferbomb. Martin Mutumba har skrivit på ett 18 månader långt kontrakt. Den 31 år gamle mittfältaren, som har gjort landskamper för Uganda, kommer senast från spel i Brommapojkarna, som han lämnade efter förra säsongen. 

- Vi diskuterade inför sommaren vad vi behövde. Vi ville ha en spelare som kan spela yttermittfältare och forward, gärna etablerad. Då dök Martins namn upp ganska snabbt. Jag var kapten i AIK när han slog igenom så det var bara att rota fram kontaktuppgifterna, säger Karl Corneliusson, som är övertygad om att Martin Mutumba kan hitta tillbaka till formen som gjorde honom till en av allsvenskans mest underhållande spelare för några år sedan. 

- Det som sticker ut är vilken skön kille han är. Och han har ett driv som är enormt. Han brinner för det här och hans kvalitéer är välkända. 

Martin Mutumba gjorde sina bästa säsonger i AIK, där han bland annat vann SM-guld 2009. I den avgörande sista matchen mot IFK Göteborg 2009 blottade han en tatuering med texten "SM-guld 2LAX9" som han gjort före matchen. 

Efter sin tredje sejour i Solna-klubben, som varade mellan 2011 och 2014, har Mutumba spelat i Turkiet och Iran, innan han gjorde 11 matcher för Brommapojkarna under fjolåret. 

Under torsdagen gör Mutumba sin första träning med Örgryte på Öisgården och sedan följer han med laget på träningsläger till Smögen. Nyförvärvet är redo för spel i omstarten av Superettan den 23 juli mot Degerfors.