Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skrällen: Förre IFK-stjärnan kan starta

Han lämnade IFK Göteborg för två år sedan. Nu är Jakob Johansson högaktuell för att starta mot Frankrike i VM-kvalet. – Det skulle ju vara helt fantastisk kul, säger han.

Jakob Johansson kom till IFK Göteborg 2007 från FC Trollhättan. Sju år senare lämnade han klubben för grekiska AEK Aten som då låg i den grekiska andraligan. Nu är laget ett topplag i den grekiska högstaligan, just nu ligger laget på en femteplats.

Den nye förbundskaptenen Janne Andersson valde att kalla in Jakob Johansson i landslagstruppen till VM-kvalmötet med Frankrike på bortaplan. Ett överraskande val då Johansson inte varit särskilt nära truppen tidigare.

Under tisdagens träning nere i spanska Marbella där landslaget befinner sig spelade han dessutom ihop med Albin Ekdal – något som pekar på att Johansson får starta mot Frankrike?
– Rent taktiskt är det inga konstigheter. Det är lätt att komma in i spelsystemet, men jag tänker inte på det sättet. Det var en mix av spelare och jag reflekterade inte över vilka som är startspelare, säger han.

Kan det blir en matchbild som skulle passa dig, tror du?
– Jag har sagt det tidigare. Mina styrkor ligger i det defensiva. Mot Frankrike borta faller det sig ganska naturligt att vi kommer få jobba mycket med förwsvarsspelet och det defsnsiva. Det är ingen nackdel för mig.

Är du närmare nu?
– Konkurrensen är hård. Man känner att man är en i gånget. En av mittfältarna som är med och fajtas om en plats.

Skulle han få chansen blir det första tävlingslandskampen från start för Johansson.
– Det skulle ju vara helt fantastisk kul naturligtvis. Att få den möjligheten. Först och främst att vara här vilket jag fick reda på sent. Att få speltid på en gång skulle bli fantastisk kul.