Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Skandalscener inne på arenan

Fans drabbade samman inne på stadion efter slutsignalen mellan England och Ryssland.

Det var fruktansvärda våldsscener från Marseille under hela lördagendagen när ryska, brittiska och franska supportrar slogs.

Länge verkade dock som att oroligheterna skulle stanna utanför arenan när England och Ryssland möttes på Stade Velodrome. Men i slutet av matchen blossade det upp igen.

Ryska supportrar gick till attack och jagade engelska supportrar på läktaren och slagsmål utbröt. Engelsmännen flydde i panik när ryssarna kom mot dem.

På söndagen kom uppgifter att våldsamheterna brutit ut efter en given signal. En rysk supporter ska ha tänt en bengal - varpå de stormade läktaren, rapporterar The Sun.

Uefa inledde också en disciplinär utredning av Ryssland. De utreds för flera brott i samband med händelsen, skriver brittiska medier.

Under natten mot söndagen gick det även ett rykte i sociala medier om att en engelsk supporter skulle ha blivit puttad framför ett tunnelbanetåg. Något som Julian King, den brittiske ambassadören i Frankrike, dementerade. Han uppgav istället att det ska ha rört sig om en fransk kvinna som ska ha förts till sjukhus. 

 


 

 


 

Radiosporten fanns på plats och redogjorde för händelseförloppet på läktaren.

– Det är återigen skandalscener, säger Dag Malmqvist.

På väg ut från arenan hölls de ryska supportrarna kvar med de engelska supportrarna lämnade, skriver La Provence.

Under söndagsmorgonen rapporterar BBC att supporterbråket nu utreds av det europeiska fotbollsförbundet Uefa.

Sky news rapporterar samtidigt att det är 35 personer som skadats under lördagen. Fyra av dem ska ha allvarliga skador.