Skandalscener i derbyt – bengaler kastas in på planen

Under söndagen utspelade sig skandalscener på Tele2 arena i matchen mellan AIK och Djurgården. Efter ett rött kort på AIK:s Axel Björnström regnade bangers och bengaler in på planen.

ANNONS
|

I den 82:e minuten tog Djurgården ledningen i Stockholmsderbyt mot AIK efter mål av Marcus Danielson. Därefter kastades knallskott in från AIK:s kortsida och matchen avbröts tillfälligt.

Efter en stund återupptogs matchen, men bara tio minuter senare blev det återigen stökigt.

Axel Björnström fick rött kort efter en ful tackling på Piotr Johansson och därefter började det regna in bengaler från AIK:s klack vilket fick Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström, som var placerad vid den kortsidan, att rusa från sitt mål.

Matchen avbröts på nytt och strax därefter börjades det kasta bengaler mellan läktarsektionerna.

– Det brinner inne på Tele2 Arena, säger Discoverys programledare Tommy Åström.

ANNONS

Tv-bilderna visar att det utbröt våldsam konfrontation mellan ordningsvakter och supportrar när de sistnämnda tagit sig ner från läktaren. Dessutom har mängder av poliser ställts sig inne på planen på arenan.

– Det är en fullkomlig jävla katastrof när det ser ut så här, säger Irma Helin Zibanejad i Discoverys sändning.

Matchen var tillfälligt avbruten, men återupptogs klockan 17.50 med publik på läktaren. Då återstod det runt fem minuter av matchen.

– När vi kommer in på matchmötet så frågar jag domaren vad han kräver för att kunna fortsätta med publik kvar. Då ville han ha ordningsvakter och polis framför norra läktaren, säger matchdelegaten Per Kjellin till Discovery plus.

Hur kan ni garantera Djurgårdens målvakts säkerhet?

– Det kan vi inte garantera utan vi hoppas bara att folk begriper att så där gör man inte. Men fortsätter det så får vi hitta på något annat.

Vad säger du om scenerna som utspelar sig?

– Det är så tråkigt, man blir bara besviken och ledsen, säger Per Kjellin till Discovery plus.

Marcus Danielsons mål blev det enda i matchen som Djurgården vann.

LÄS MER:Träningsrapport från IFK Göteborgs sista träning inför derbyt

LÄS MER:Öis passning till Gais inför derbyt

LÄS MER:Träningsrapport från Häckens sista träning inför derbyt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS