Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Skandal skakar engelsk fotboll – klubbchef gripen

En rejäl skatteskandal skakar engelsk fotboll. Enligt engelska medier har den brittiska tull- och skattemyndigheten utfört en husrannsakan hos Newcastle och West Ham. Newcastles vd Lee Charnley har gripits misstänkt för ekonomisk brottslighet.

Omhändertagandet är del av en polisutredning som handlar om övergångsaffärer, skattebrott och försäkringsbedrägerier, skriver The Sun.

Enligt tidningen ska husrannsakan ha utförts hos Newcastle, på St James’ Park, samt hos Londonklubben West Ham. Flera personer ska ha gripits.

Den brittiska tull- och skattemyndigheten Her Majesty’s Revenue and Customs, HMRC, skriver i ett pressmeddelande att man gripit fler män som är verksamma inom den professionella fotbollen och att de misstänkt för skattebrott och försäkringsbedrägerier, skriver The Sun.

"Den här brottsutredningen skickar en tydlig signal om att du, oavsett vem du är, får ta konsekvenserna om du begår skattebrott. Eftersom det här är en pågående utredning kan HMRC för tillfället inte ge några ytterligare detaljer", skriver myndigheten.

Fransk fotboll involverad

Utredningen om ekonomisk brottslighet inom den engelska fotbollen involverar även Frankrike. Fransk polis ska ha genomfört husrannsakningar runt om i landet, samtidigt som tillslagen i England, och flera personer ska ha tagits i förvar, meddelar den brittiska tull- och skattemyndigheten HMRC enligt The Sun.

"180 HMRC-anställda ha varit utsända runt om i Storbritannien och Frankrike i dag. Utredare har genomsökt ett antal platser i nordöstra och sydöstra England och gripit personer och även omhändertagit dokument, datorer och mobiltelefoner", skriver HMRC i ett pressmeddelande.

Det har bara gått ett par dagar sedan Championship-klubben Newcastle säkrade avancemang till Premier League inför kommande säsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.