Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Skandal i svenska cupen - Ssewankambo fick höra rasistiska tillmälen

Mötet i svenska cupen mellan Landskrona och Östersund fick tillfälligt avbrytas. Detta då Isak Ssewankambo ska ha fått höra apljud när han skulle ta en hörna.
– Jag kommer inte ens ihåg vad jag sa, jag var så arg, säger han till C More.

Det stod fortfarande 0-0 mellan Landskrona Bois och Östersunds FK i svenska cupen. Då avbröts matchen tillfälligt.

LÄS MER: Gais Daniel Sterner hyllas stort av lagkompisen och tränaren efter drömmålet

Detta då några åskådare som stod utanför stängslet i Landskrona ska ha ropat rasistiska tillmälen mot Isak Ssewankambo i Östersund när han gick ut för att slå en hörna.

– Jag går ut för att ta hörnan och det är någon av dem (publiken) som gör ett apljud och jag uppskattar inte det. Så jag sa det till dem, säger han till C More.

LÄS MER: Otäcka smällen – Valgeir Fridriksson skadad i tävlingsdebuten

När han fick höra ljuden ropas mot sig gick han fram till supportrarna för att prata med dem. Då följde stora delar av Östersunds-laget efteråt och lite senare kom även domaren.

– Jag försökte förklara för dem vad som hände. Det var inte mer än så, jag vill bara fortsätta med matchen. Jag kände stödet från domarteamet, lagkamraterna och motståndarna också. Det är ingen som tycker det är okej. Det är inget som hör hemma på en fotbollsplan, säger Ssewankambo.

LÄS MER: Tobias Sana stortrivs i skräddarsydda rollen

Matchen avbröts i fem minuter innan den kunde återupptas. Kort därefter gjorde Blair Turgott 1-0 till Östersund och lite senare kom även 2-0 till Östersund.

Matchen skulle sluta med seger för Östersund och siffrorna 3-0.

Landskronas klubbchef Michel Ekberg:

"Vi kommer arbeta väldigt hårt den närmaste tiden för att ta reda på exakt vad som hänt, och utifrån det agera. Lyckas vi identifiera personer kopplade till denna händelse kommer vi göra allt vi kan för att dessa ej är en del av svensk fotboll framåt", säger han i uttalande på klubbens webbplats.

Efter matchen attackerades Östersunds spelarbuss och enligt klubben webbplats var det "ett föremål som kastades mot bussen".

"Samtliga i spelare, ledare och övrig personal som befann sig i bussen är välbehållna. Händelsen är polisanmäld och polisen eskorterade all personal till spelarhotellet", skriver klubben.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.