Skadekänning för Sebastian Ohlsson – kan missa mötet med Elfsborg

På lördag möts IFK Göteborg och Elfsborg i sista matchen innan sommaruppehållet. I den senaste förlustmatchen mot AIK fick Sebastian Ohlsson kliva av med en känning i ljumsken och menar att en paus är något inte bara han, utan hela Blåvitt behöver.
– Vi behöver läka lite, säger Ohlsson.

ANNONS
|

Det var i den 69:e minuten i mötet med AIK som Blåvitts högerback Sebastian Ohlsson tvingades kliva av plan med en känning i ljumsken.

Matchen slutade med förlust för IFK, och inför sommaruppehållet befinner sig klubben på en blek trettonde plats i allsvenskan. Ohlsson menar att just ett uppehåll kan bli en chans för återhämtning för laget som kämpat med skador hela säsongen.

– Vi behöver läka lite, känns det som. Få tillbaka lite gubbar så vi kan bedriva ordentlig träning och inte behöva byta runt så mycket.

Innan den månadslånga pausen väntar dock en sista match – Elfsborg. I mötet på Gamla Ullevi på lördag hoppas Blåvitt kunna kamma hem en vinst likt sist de spelade framför Änglarna. Då var Sebastian Ohlsson med och bärgade tre poäng mot Mjällby, men om han kan vara med och spela i den kommande matchen verkar ovisst.

ANNONS

Under torsdagsträningen på Kamratgården var Ohlsson till en början med och spelade, men klev sedan av planen för att fortsätta med individuell rehabilitering.

Känning i matchen mot AIK i måndags – hur är skadeläget nu?

– Bättre. Jag hoppas jag kan spela på lördag. Det stora testet blir imorgon på träningen, vi får ta det därifrån, säger Ohlsson.

Den 31-årige veteranen, som spelat till och från i IFK:s A-lag sedan 2012, har varit en i mängden spelare för Göteborgsklubben som haft det tufft på skadefronten det senaste.

I augusti 2023 drog Ohlsson på sig en spricka i vadbenet. Efter rehabilitering under hösten opererades högerbacken i januari, men var redo för att återgå till spel lagom till årets premiär av allsvenskan. Under säsongen har dock känningar spökat för den Göteborgsfostrade spelaren under vissa träningar och matcher – så alltså även nu.

Trots att han eventuellt missar matchen mot Elfsborg säger Sebastian Ohlsson att känslan inför mötet är bra. Han blickar dessutom framåt och hoppas att sommaruppehållet kan ge ny vind i seglet för Blåvitt.

– Det är en rolig match. Nu gäller det bara att pumpa ut det sista, de sista krafterna vi har. De som är friska och tillgängliga, vi får bara ta ut allt vi har. Så kan man vila upp sig sen.

ANNONS

LÄS MER:Andreas Pyndts besked om framtiden: ”Så det ser ut”

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs förlust mot AIK

LÄS MER:Sebastian Ohlsson slår tillbaka mot uppgifterna om sin framtid

ANNONS