Skadan stoppar Harry Kane – kan missa toppmatchen

Tottenhams målmaskin Harry Kane, 23, är skadad och ser ut att missa flera viktiga matcher. Ett stort avbräck och huvudbry för managern Mauricio Pochettino.

ANNONS
|

Kane är given i Tottenhams anfall. Och enligt Sky Sports har laget inte startat en Premier League-match utan 23-åringen på nästan två år. Men nu serPochettino ut att få klara sig utan målmaskinen – 48 fullträffarpå de 74 senaste ligamatcherna – den närmaste tiden.

Den engelske landslagsanfallaren ådrog sig en skadai helgens match mot Sunderland.

– Harry har en skada på fotleden, vi får se hur länge han blir borta. Vi får kolla honom varje dag, men just nu kan vi inte uppskatta hur länge han blir borta, sägerPochettino till klubbens hemsida.

Efter matchen mot Sunderland sa den argentinske managern till Sky Sports att det kan röra sig från allt mellan en till tio veckor.

ANNONS

Tufft för Spurs, som i nästa veckaska möta CSKA Moskva på bortaplan i Champions Leagueoch ta emot serieledaren Manchester City hemma på White Hart Lane.

Om Kane intekan spela är det ett riktigt mardrömsbesked för Tottenham.

Vincent Janssen, skyttekungi Eredivisie förra säsongen, väntas ersätta Kane. Men den nederländske anfallaren har ännu inte fått målskyttet att lossna sedan flytten från AZ.

– Det är viktigt att ha en stark trupp, och när något sådant här händer är alla de andra spelarna redo att spela, sägerPochettino.

Innan matcherna mot CSKA och City,ska Tottenham mötaGillingham i ligacupen (onsdag) och Middlesbrough i ligan (lördag).

ANNONS