Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ska förstöra för Öis och Gais: ”Inte haft fast avföring sedan i somras"

Boråsklubben Norrby skrällde stort genom att kvala upp till superettan i fjol. Nu hoppas seriens minsting gå om och förbi både Gais och Öis. – De andra klubbarna är skitnervösa, säger Norrbys sportchef John Östby.

Bottenstriden i superettan blir högdramatisk. Fem lag är inblandade och på lördagen avgörs vilket av dem som får kvala sig kvar. Norrby har sämst utgångsläge av samtliga – men möter jumbon Åtvidaberg.

– För den oberoende blir det en sjuk avslutning. Allting kan fortfarande hända. Vi hade givetvis hoppats sätta spiken i kistan och haft Öis och Gais bakom oss inför sista omgången, men vi blev skitnödiga, säger John Östby.

"Kan vara nöjda"

Han talar om Norrbys 2-3-förlust mot Värnamo senast. Nederlaget på Borås arena gör läget tufft – men boråsarna är tillfreds med sin sits ändå. Att klubbens ens är här är en bedrift i sig.

– Vi har överlägset minst spelarbudget, tränar klockan 17 för att alla ska ha hunnit jobba klart. Oavsett vad som händer så gör vi en supersäsong. De andra klubbarna runt omkring oss har gjort fiaskosäsonger och är skitnervösa. Vi kan vara nöjda med säsongen. Jag tror det är en fördel för oss i det här läget, säger John Östby.

"Inte haft fast avföring sedan i somras"

Erfarenheten av kvalspel från i fjol kan vara en konkurrensfördel för Norrby – men det gör inte klubbchefens nerver mindre svajiga.

– Det liknar sitsen vi hade förra året när vi kvalade uppåt. Vi har haft tre finaler på oss att undvika kval. Vi har sumpat två. Jag har inte sovit ordentligt på tre veckor och har inte haft fast avföring sedan i somras så det har varit rätt jobbigt, säger John Östby.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.