Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

"Ska du spela beachvolleyboll är den säkert bra"

Gais kommer att gästa Skövde AIK under Svenska cupens andra omgång, tränare Bosko Orovic har både god koll på motståndet och bortaplanen. – Ska du spela beachvolleyboll är den säkert bra, skrattar han.

Det blir ingen långväga bortamatch för Bosko Orovic och hans Gais när man ska spela Svenska cupens andra omgång. Inte heller blir det en lång resa divisionsmässigt då motståndarna, Skövde AIK, till vardags spelar i division 1 södra.

Både Gais och Skövde har haft en tung säsong i respektive division. Även om Orovic säger att han inte tänker längre än nästa match i Superettan så vet han vad som krävs när man åker till Södermalms IP i Skövde.

– Det handlar om att inte underskatta, alla matcher lever sitt eget liv. Du kan aldrig underskatta en motståndare. Som när vi mötte Gefle, underskattar man så åker man på pumpen. Det handlar om att ta en match som det är den sista du spelar burkar jag säga, alla lag kan slå vem som helst.

Har god koll på motståndarna

Innan Bosko Orovic tog efter Benjamin Westman i Gais var han tränare i Utsiktens BK, som spelar i samma division som Skövde AIK.

– Jag har ju mött dem ett par gånger, så jag vet tränaren och hur han vill spela. Det är ett spelskickligt lag som gillar att föra spelet, det är ett bra lag och väldigt spelskickligt... dock en bedrövlig hemmaplan.

Södermalms IP är inte favoritplanen alltså?

– Nja, det beror lite på. Om du ska spela beachvolleyboll är den säkert bra!