IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.
IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson. Bild: DANIEL STILLER

Skänkte 15 500 – för en middag med Blåvitts klubbdirektör

Hur mycket skulle du vara beredd att betala för en middag med klubbdirektören i ditt favoritlag? När möjligheten gavs att sitta ned med IFK Göteborgs Max Markusson plockade Anette Fahler från Ljungskile fram 15 500 kronor.
– Jag ryktes bara med där!

ANNONS

50 572 139 kronor. Så mycket pengar samlade årets upplaga av "Musikhjälpen" in.

Anette Fahler från Ljungskile skickade iväg 15 500 av dem efter att ha vunnit IFK Göteborgs budgivning gällande en middag med klubbdirektör Max Markusson.

– Jag tittar på Musikhjälpen varje år och tycker att det är fantastiskt bra! Jag brukar skänka pengar och nu var jag med i lite olika auktioner, bland annat en med Henrik Lundqvist. När Blåvitt-auktionen kom upp hade de stuckit iväg och jag blivit överbudad. Då tänkte jag: "Nu ska jag ha den här", säger hon och skrattar.

– Jag ryktes bara med där! Men pengarna går till Musikhjälpen och att jag får göra det här känns skitkul.

ANNONS

– Sedan stod det att det skulle komma en hemlig gäst också. Det är jag nyfiken på!

Det finns ett drömnamn där. En mittfältare med det kanske största Blåvitt-hjärtat av dem alla.

– Först började jag tänkte på vad som skulle vara realistiskt. Kennet Andersson (sportchef), sedan Tobias Hysén ... men han är ju inte kvar längre. Sebastian Eriksson hade varit en dröm! Han är en favorit för oss.

IFK Göteborgs Sebastian Eriksson.
IFK Göteborgs Sebastian Eriksson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Hur stor Blåvitt-supporter är du?

– Jag har hållit på dem ända sedan jag var liten. Sedan har det varit lite från och till hur mycket jag har varit engagerad. Men när jag träffade min sambo för 20 år sedan var han inte jätteintresserad av fotboll – nu är han nästan mer biten än mig! Vi ser mycket matcher även om vi inte alltid åker ner och kollar på plats.

Exakt när middagen med Max Markusson ska genomföras är inte bestämt ännu. Inte heller på vilken restaurang.

– Jag är inte så kräsen! Och jag tänker att det blir trevligt. Tjöta lite Blåvitt och annat, säger Anette Fahler.

Hur ser du på det klubben håller på att bygga just nu?

– Det ska bli spännande att se hur det här året blir. Förra året såg lovande ut och jag tyckte att det var roligt att så många unga killar kom upp, fick chansen och tog den. Nu har det varit väldigt lugnt på Silly Season, där väntar man lite. Jag utgår ifrån att det kommer att hända någonting, både spelare in och ut.

ANNONS

Du kanske får ge Max Markusson lite tips där!

– Haha! Kanske det!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS