Emma Berglund kan vara tillbaka inom två veckor.
Emma Berglund kan vara tillbaka inom två veckor. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sjukstugan växer i GFC – men Berglund snart tillbaka

Med tre tongivande spelare borta fick Göteborg FC oavgjort hemma mot regerande mästaren Piteå. Trots att sjukstugan växt snabbt ser det ut att vara lindrigt för spelarna. Allvarligast är det för backen Emma Berglund.
– Rehab för baksidan går bra och hon kommer kunna vara tillbaka inom två veckor, säger lagläkaren Matilda Lundblad.

ANNONS
|

Med stjärnvärvningen Emma Berglund skadad i baksida lår var det inte välkommet med ytterligare återbud till GFC:s match mot Piteå på onsdagen. Bland annat saknades två tongivande spelare. Elin Rubensson rapporterades vara sjuk medan finska försvararen Natalia Kuikka har haft lite skadekänningar och därför vilades.

– Elin har varit borta ett tag och var inte tillgänglig och sedan ville vi inte chansa med Natalia, säger tränaren Marcus Lantz.

– Det kan bli aktuellt med att flytta upp någon från F19 till matchen mot Linköping på söndag. Vi får diskutera det nu i veckan.

Positiva besked

Allt är dock inte negativt vad gäller skador för Göteborg FC. Landslagsbacken Emma Berglund, som i maj värvades in från Paris Saint-Germain, fick positiva besked efter sin magnetröntgen på sitt skadade baksida lår.

ANNONS

– Rehab för baksidan går bra och hon kommer kunna vara tillbaka inom två veckor, säger lagets läkare Matilda Lundblad.

– Jag tar ett litet steg bak från spel nu och får träna upp mig rejält innan jag är spelredo igen, säger Emma Berglund.

Om truppen i övrigt får vara fri från skador ser det således ut som att Marcus Lantz snart får tillgång till ett fullt lag återigen.

ANNONS