Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: MATHIAS BERGELD

Sju Göteborg FC-spelare uttagna till EM-kvalet

EM-biljetten kan säkras på Gamla Ullevi för svenska landslaget – då finns hela sju Göteborg FC-spelare med i Peter Gerhardssons trupp.

Det har varit en Göteborg FC-invasion i det svenska landslaget och nytt klubbrekord slogs när Peter Gerhardsson i september hade tagit ut hela åtta spelare från det guldjagande Göteborgslaget.

LÄS MER: Göteborgarna invaderar Gerhardssons landslag

Därmed var inte frågan OM det skulle finnas några GFC-spelare med när Gerhardsson under tisdagen tog ut truppen till EM-kvalet i oktober – frågan var hur många som skulle vara uttagna.

Svaret på den frågan blev sju stycken.

Jennifer Falk, Julia Zigiotti Olme, Filippa Curmark, Julia Roddar, Stina Blackstenius, Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund får Peter Gerhardssons förtroende när EM-biljetten kan säkras mot Lettland och Island på Gamla Ullevi.

– Det är en skön känsla att ta ut truppen idag, till en samling där vi har möjlighet att gå till EM i England 2022, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

– Nu har vi allt i egna händer för att avgöra och ta oss till EM 2022. Vi har med de prestationer vi gjort hittills tagit oss till det här läget, där vi på hemmaplan kan säkra ett EM-avancemang. Det är den här typen av matcher både spelare och ledare längtar efter, så det känns bra att presentera truppen idag.

Målvaktsstjärnan fortsatt borta

Sedan tidigare saknas Hedvig Lindahl och Fridolina Rolfö.

Den sistnämnda drabbades av en hjärnskakning efter att hon slog i huvudet 30 augusti.

– Det var sju veckor sedan hon skadade sig och hon har precis börjat komma igång med egen träning. Vi hoppas hon ska vara redo till nästa samling, säger Gerhardsson.

EM-kvaltruppen:

Jennifer Falk, Emma Holmgren, Zecira Musovic, Jonna Andersson, Nathalie Björn, Magdalena Eriksson, Nilla Fischer, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Jessica Samuelsson, Linda Sembrandt, Anna Alvegård, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Rebecka Blomqvist, Filippa Curmark, Pauline Hammarlund, Lina Hurtig, Sofie Jakobsson, Loreta Kullashi, Mimmi Larsson, Julia Roddar, Olivia Schough, Caroline Seger och Julia Zigiotti Olme.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.