Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sjätte raka nederlaget för Öis: "Det gör ont"

Det går blytungt för Öis. I dag åkte man på sin sjätte raka förlust då Dalkurd vann med 1-0 på Gamla Ullevi. Stor segerorganisatör blev gästernas Rawez Lawan som genom sitt drömmål i den 14:e minuten avgjorde matchen. – Det är sjukt irriterande. Det tär på psyket, säger Andreas Östling.

Det var två lag med helt olika formkurvor som möttes på ett regnigt Gamla Ullevi. Öis kom till match med fem raka förluster, vilket lett till att man sjunkit som en sten i tabellen – och gästande Dalkurd åkte till Göteborg med tre segrar i rad. Succélaget hade dessutom inte förlorat sedan den 1 maj.

Det skulle också börja bäst för gästerna. Efter knappa kvarten fick bortalagets lagkapten Rawez Lawan på en drömträff – och bollen seglade upp i Robertino Kljajic högra kryss.

– En "en på hundra"-träff, menar hemmalagets Andreas Östling, som även han skulle vara en av frontgestalterna i matchens offensiva spel.

Målet var oerhört tungt för Öis, som inte fick igång någon anfallsfotboll att jubla över. Man hade svårt att etablera tryck och Dalkurd kom till öppnare lägen. Seriefyran spelade kompakt och gav Öis svårigheter så fort man kom in på offensiv planhalva.

Dalkurds 1-0 stod sig första halvleken ut.

Direkt då matchen drog igång igen skapades två jättelägen – ett åt båda hållen, men fina räddningar från först Frank Pettersson och strax därefter Öis-Kljajic räddade upp situationerna.

Pigge Östling, tillbaka från avstängning, hade flera bra chanser, men antingen stod försvarade spelare i vägen – eller så räddade Pettersson.

Sakta men säkert drog Öis upp tempot i sin kvitteringsjakt. Det mesta gick plötsligt snabbare och man spelade mer okomplicerat. Till skinnad från under den första halvleken lyckades de rödblå skapa press mot Dalkurds straffområde – och med det kom flera målchanser.

Marcus Lantz försökte bädda för en slutforcering genom att byta in David Johansson, Dardan Mustafa och Anton Henriksson.

Trots visst tryck – och tappra försök – mot slutet av matchen så uteblev dock den rejäla forceringen. Dalkurd höll undan vann därmed matchen med 1-0.

Förlusten var Öis sjätte raka.

– Det gör ont i en. Det tär på psyket. I andra halvleken spelar vi bra, men det är fortfarande noll poäng. Det är tungt. Det är sjukt irriterande. Man kommer hem på kvällarna och fattar inte hur det går till. Men vi gör vårt allra bästa varje match – och mycket mer kan man inte göra, säger en bedrövad Östling, som bara under den andra halvleken hade två giftiga skottförsök.

Han får medhåll från tränare Lantz.

– Det är klart man blir bekymrad. Vi är i en jävla ond cirkel just nu. Jag har nog aldrig varit med om något liknande, en så här lång svit utan att ens ta poäng. Vi fajtas och killarna ställer upp för varandra, så man unnar dem verkligen mer. Jag har ingen misstro på laget och vi har visat att vi kan spela på en nivå som håller, säger han.

Nyligen förlängdes Lantz kontrakt med tre år.

– Inget har förändrats om man ser till vår situation just nu. Jag sitter ju inte här och tänker "fan vad skönt att vi kan förlora hur många matcher som helst, jag har ändå tre år". Det fungerar liksom inte så, menar Öis-tränaren.