Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Självmål sänkte Gais hemma mot Värnamo

Gais tog emot serieledande Värnamo hemma på Gamla Ullevi. Laget var på jakt efter att studsa tillbaka, efter en usel insats innan uppehållet. De grönsvarta kämpade tappert, men föll i slutändan på ett självmål.

Efter en period med fin form avslutade Gais med ett riktigt bottennapp mot Västerås SK innan landslagsuppehållet. En insats som tränare Stefan Jacobsson benämnde som den sämsta han sett under sin tid i Gais.

Sedan dess har laget haft 10 dagar på sig att slicka såren och ladda om för att undvika det där kvalstrecket som de alltjämt har i bakhasorna. Under lördagen ställdes de mot tuffast möjliga motstånd när serieledande IFK Värnamo gästade ett kylslaget Gamla Ullevi.

Inledningen av matchen bjöd inte på någon större underhållning. Det var två avvaktande lag som stängde ner varandra. Matchen stod och vägde. Hetaste läget hade hemmalagets Jonas Lindberg, framspelad av August Wängberg, som på nära håll fick bollen i straffområdet. Den här gången var Värnamoförsvaret i vägen och bollen smet strax utanför stolpen.

Men målen skulle komma. Bortalagets Oscar Johansson stack fram i djupet på högerkanten och lade en boll som skar genom straffområdet. Där fanns Edvin Becirovic, som sparkade hål i luften. Turligt nog för bortalaget gick bollen på försvarande Wängberg och seglade över Mathias Karlsson i målet. Bortalaget var i ledningen.

– Jag springer och försöker ta bort min gubbe. Jag ser inte bollen så jag springer rakt in i den. Plötsligt var det framför mig och jag hann inte reagera, säger August Wängberg efter matchen.

Tre minuter senare small det igen på liknande sätt, men från vänsterkanten den här gången. Bollen hittade fram till den till 1-0-målet framspelande Johansson. Han sparkade inte hål i luften utan placerade säkert in Värnamos andra för dagen, och halvtidsresultatet.

Tungt för ett Gais som annars stod upp bra mot serieledaren och som skapade minst lika mycket framåt, dock utan resultat.

– Jag tycker ändå inte att vi viker ner oss efter det utan vi försöker köra på. Men Värnamo flyter på en monstervåg och allt går med dem, säger Wängberg.

Inhopp och leverans direkt

I den andra halvleken skulle Grönsvart komma ut och visa just det, att de inte hade vikt ner sig. Stefan Jacobsson genomförde ett byte i paus. En Alexandersson (Viktor) klev av, och ersattes av en annan (Simon). Det skulle löna sig.

I sin första bollkontakt plockade han ner en långboll från Filip Örnblom på bröstet, vände om och skickade in reduceringen.

Då vaknade Gais till liv igen.

Hemmalaget hotade offensivt ett flertal gånger och var det laget som skapade mest framåt. Men den sista lilla skärpan fanns inte riktigt där. Så såg också matchbilden ut i återstoden av halvleken.

Men serieledande Värnamo stod emot hela vägen, mot ett Gais som trots en tung förlust, spelade upp sig jämfört med insatsen mot Västerås innan uppehållet.

– Värnamo leder serien och det är klart att det är ett steg i rätt riktning, men det är tungt just nu, säger Wängberg efter matchen.

För trots allt kvarstår faktumet att kvalstrecket i tabellen närmar sig för varje förlust som går. I skrivande stund så ligger laget ovanför strecket med en poängs marginal. Men skulle Västerås vinna sin match så är Gais återigen nere under strecket.

– Det är klart att alla vet vad som gäller. Men vi är ett bra jävla lag så vi ska fan ta och lösa det, avslutar Wängberg.

Så ställde Gais upp mot IFK Värnamo:

Laguppställning (3-4-3): Mathias Karlsson – Niklas Andersen, Emin Grozdanic, Filip Örnblom – Malkolm Moenza (Michael Kargbo 72’), Nuha Jatta (Joakim Åberg 62’), Boris Lumbana, August Wängberg – Jonas Lindberg, Julius Lindberg (Richard Yarsuvat 78’), Viktor Alexandersson (Simon Alexandersson, 45’)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.