Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sista resan – då vill Hamrén vinna: Känns mycket bättre

För Erik Hamrén, Kim Källström och Andreas Isaksson är EM i Frankrike sista mästerskapet – vilket har sagts kunna höja prestationsnivån. – Man vill vinna oavsett. För mig är det samma fokus som om det vore mitt första mästerskap, säger förbundskaptenen.

På tisdagsförmiddagen visade landslaget upp sitt boende i Pornichet. För förbundskapten Erik Hamrén blir EM i Frankrike andra och sista mästerskapet som ansvarig för det svenska herrlandslaget i fotboll.

Kim Källström och Andreas Isaksson gör sina fjärde Europamästerskap.

– Jag har egentligen inte tänkt så mycket vad det kan innebär att det är just det sista. Skillnaden är att jag och de spelarna har erfarenhet av andra grejor. Och det känns väldigt mycket bättre, säger Erik Hamrén.

– Men att det skulle vara för att det är det sista vet jag inte. Jag har i alla fall inte tänkt så. Jag vet inte om spelarna gör det heller. Oavsett om det är sista eller inte vill man vinna.

I stället lyfter Erik Hamrén fram betydelsen av att ha fattat själva beslutet.

Om jag har tagit ett beslut att sluta och det är ett bra slut, då mår du bra med dig själv. Det gör nog spelarna med. Det är svåra beslut att ta, stora beslut att ta. Därför känns det säkert bra.

Sedan Erik Hamrén berättade att han inte förlänger sitt avtal med Svenska Fotbollförbundet har det spekulerats i vad han skall göra sedan. Något beslut är inte fattat.

– Jag har tänkt väldigt lite på det, skulle jag säga. Jag har full fokus på EM. Det är det som gäller. Jag har inga problem om det blir en lugn höst. Jag tar gärna en paus i höst. Det är inte så att jag, oj, måste ha ett nytt jobb direkt efter EM och att man går och funderar på det. Senast jag hade en paus från fotbollen var våren 1998.