Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Thern gjorde IFK Göteborgs 2-1-mål. Bild: JESPER ZERMAN
Simon Thern gjorde IFK Göteborgs 2-1-mål. Bild: JESPER ZERMAN

Simon Therns ilska i paus: ”Jävligt besviken”

IFK Göteborg låg under med 2-0 efter bara en kvart i kvällens allsvenska möte mot AIK. I paus stod det 3-1, och då var Blåvitts mittfältare Simon Thern rejält besviken.
– Man kan inte komma till Friends och tro att det löser sig av sig själv, säger han till Discovery+ i paus.

Det hann inte ens gå fem minuter i mötet mellan AIK och IFK Göteborg, innan hemmalagets Nabil Bahoui gjorde 1-0. Sedan satte han dit även 2-0.

Simon Thern reducerade till 2-1, men sedan gjorde AIK 3-1, vilket stod sig fram till halvtid.

Då delar Thern ut rejäl kritik mot lagkamraterna i paus:

– Man kan inte komma till Friendas och tro att det löser sig av sig själv. Vi är inte aktiva och passar inte bollen till varandra. Första tio, femton minuterna är det för mycket harar, som att man blir rädd för att det är lite tryck här. Jag är jävligt besviken på den inledningen för det är därför vi ligger under, säger han till Discovery+.

Han fortsätter:

– Jag är oerhört besviken på första tio, femton minuterna. Vi måste passa bollen till varandra. Vi kan tala om intensitet och att kämpa, men om man inte passar till en Blåvit och inte vill spela fotboll så spelar det ingen roll vad fan man gör.

Men han är ändå lite hoppfull inför andra halvlek:

– Jag har legat under med två baljor här en gång innan. Det var när jag har här med Peking 2018, och då vände vi till 3-2 på 20 minuter. Så det är absolut inte omöjligt, men det är klart att vi sätter oss i en onödig uppförsbacke, säger Thern.

Matchen pågår och du följer den genom att klicka på länken ovan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.