Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Simon Thern lämnar IFK Göteborg

Simon Thern har gjort sitt i IFK Göteborg.
Klubben meddelar på sin hemsida att mittfältaren flyttar hem till IFK Värnamo.
– Det har krävts något extra för att jag ens ska tänka tanken att spela någon annanstans, säger han på klubbens hemsida.

GP har tidigare rapporterat att Simon Thern varit i samtal med IFK Göteborg om framtiden och under torsdagen skrev Expressen att mittfältaren är klar för IFK Värnamo.

Nu har övergången bekräftats.

– Jag och min familj har haft det väldigt bra här. Det har krävts något extra för att jag ens ska tänka tanken att spela någon annanstans. När det var just IFK Värnamo som hörde av sig blev det såklart speciellt och jag får chansen att sluta cirkeln på hemmaplan, säger Simon Thern på klubbens hemsida.

Enligt Sportbladet köper IFK Värnamo loss Thern för omkring en miljon kronor. IFK Göteborg skriver på sin hemsida att övergången sker omedelbart.

På söndag kommer han dock vara tillbaka i Göteborg då hans nya klubb möter hans gamla – redan i den allsvenska premiären.

– Jag vill tacka alla i och kring Blåvitt för den här tiden. Jag uppskattar att man har varit lösningsfokuserade sedan budet från Värnamo kom. Nu önskar jag IFK Göteborg stort lycka till i 28 av matcherna den kommande säsongen!

Stor konkurrens på positionen

IFK Göteborg tog tidigare i år in den norska mittfältaren Elias Hagen och hade redan innan det en bred innermittfältsbesättning.

Simon Thern är fostrad i Värnamo och lämnade klubben 2010 för Helsingborg och har också representerat bland annat IFK Norrköping och Malmö FF. 2021 kom han till IFK Göteborg och han har kontrakt med klubben till och med 2025.

IFK Värnamo slutade tia i allsvenskan förra säsongen och på söndag möts just IFK Göteborg och IFK Värnamo i allsvensk premiär på Gamla Ullevi.

LÄS OCKSÅ: IFK Göteborg vinnare igen – Elias Hagen avgjorde

LÄS OCKSÅ: Detta är IFK Göteborgs största dilemma säsongen 2023

LÄS OCKSÅ: Simon Therns svar om framtiden i IFK Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.