Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Bildbyrån.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Simon Sandberg klar för Hammarby

Han lämnade Häcken som cup-hjälte. När Simon Sandberg nu återvänder till svensk fotboll gör han det till Stockholm och Hammarby. – Jag är väldigt glad över att vara här och jag ser fram emot att starta uppladdningen inför ett 2018 som jag tror kan bli väldigt bra, säger han till klubbens hemsida.

Simon Sandberg fostrades i Björndammen i Göteborg innan han tog klivet över Göta älv till Häcken som tonåring. Väl där etablerade han sig snart i klubbens startelva och noterades för totalt 60 matcher i allsvenskan. Förra sommaren, strax efter att han skjutit klubben till sin första titel – Svenska cupen – gick flyttlasset något överraskande till Bulgarien och Levski Sofia.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Där har skador och andra bekymmer gjort att speltiden blivit sparsam. Nu återvänder han till allsvenskan och storsatsande Hammarby.

– Han har varit på Hammarbys radar tidigare och under en längre tid. Han har alla kriterier vi söker i förhållande till position, ålder, ambition för att passa in i vår långsiktiga strategi. Vi är väldigt nöjda med att knyta Simon till Hammarby på vår resa uppåt, säger klubbens sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över två år.