Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Simon Kjaers första ord efter Christian Eriksens hjärtstopp

Efter Christian Eriksens hjärtstopp hyllades lagkamraten Simon Kjaer som hjälte för sina insatser. Nu kommenterar han för första gången händelsen.
”Det är en chock som kommer att sitta i mig – och i oss alla – för alltid”, skriver han på Instagram.

När Christian Eriksen, 29, föll ihop på Parkens gräns i lördags höll fotbollsvärlden andan. Simon Kjaer, 32, agerade. Den danska lagkaptenen var snabbt framme hos Eriksen och insåg allvaret. Han inledde livräddande åtgärder innan den medicinska personalen var på plats och han samlade sedan sina lagkamrater i en ring runt Eriksen för att skydda från insyn och ge den medicinska personalen möjlighet att arbeta ostört.

När Eriksen vaknat sprang Kjaer vidare för att tillsammans med målvakten Kasper Schmeichel lugna Eriksens fru som tagit sig in på planen.

Simon Kjaer: ”En chock som kommer sitta i”

Nu kommenterar Milanspelaren Kjaer för första gången den dramatiska händelsen.

”Det har varit mycket speciella dagar där fotboll inte har varit det viktigaste”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Han fortsätter:

”Det är en chock som kommer att sitta i mig – och i oss alla – för alltid! Det enda som är viktigt och betyder något är att Christian är okej. Jag är stolt över hur vi agerade som ett team och hur vi har stått tillsammans under denna svåra period. Jag är rörd och djupt tacksam för stödet”.

LÄS MER: Christian Eriksens hälsning från sjukhuset

Efter Eriksens kollaps på planen återupptogs matchen samma kväll, knappt två timmar senare. Lagkapten Simon Kjaer var först ut på planen av de danska spelarna när det var dags för match igen. Han fullföljde dock inte matchen utan byttes ut av förbundskapten Kasper Hjulmand.

– Simon var djupt, djupt berörd. Djupt berörd. Han tvivlade på om han kunde fortsätta och gav det ett försök. Men det gick inte. Och det är fullt förståeligt, sa Hjulmand efter matchen om bytet.

”Spelar för Christian”

Danmark spelar på torsdagen, klockan 15, första matchen efter lördagens traumatiska händelse. Kjaer skriver att vetskapen att Christian mår bra gör att laget kan gå in i matchen med ett lugn.

”Vi spelar för Christian, och vi spelar som alltid för hela Danmark. Det är den största motivationen vi kan få”, skriver försvararen.

I matchminut tio (av Eriksens tröjnummer) i torsdagens match mot Belgien kommer bollen spelas ut och spelare och publik kommer applådera för Eriksen. Förbundskapten Kasper Hjulmand sa på onsdagen att Eriksen från sin sjukhussäng på Rigshospitalet i Köpenhamn kommer kunna höra jublet på Parken, där matchen mot Belgien spelas.

Under torsdagen meddelade det danska fotbollsförbundet att Christian Eriksen kommer få en hjärtstartare inopererad.

LÄS MER: Christian Eriksen får hjärtstartare inopererad

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.