Simon Gustafson tillbaka i Häckens derbyvinst mot Blåvitt

BK Häcken besegrade IFK Göteborg i derbyt med klara 4–1. Då gjorde stjärnmittfältaren Simon Gustafson comeback – efter att ha missat de första tio matcherna i allsvenskan.
– Det känns sådär, säger han efter knappt 30 minuter på planen.

ANNONS
|

Det fanns mycket att glädja sig över för Häcken-supportrarna efter derbysegern mot IFK Göteborg. Fyra mål framåt, bländande sekvenser, tonåring med debutmål – och en av klubbens stora stjärnors comeback.

I den 66:e minuten äntrade Simon Gustafson planen för första gången för säsongen efter en utdragen höftskada.

– Det är kul att spela i vårt lag. Det är kul att spela derby och det var bra stämning, säger han efter inhoppet.

Om känslan i kroppen: ”Sådär”

Den egna insatsen i sig la han inte så mycket vikt vid – det viktiga var att få göra sina första minuter för säsongen. Samtidigt kändes inte kroppen helt hundra efter matchen.

ANNONS

– Den känns sådär. Jag har bara gjort två fotbollsträningar som inte var så mycket träning egentligen, så det är klart att jag fysiskt har en bit kvar. Men man behöver lite tid, så jag hoppas kunna få en full träningsvecka nu så underlättar det mycket.

Hur har det varit att stå vid sidan de första tio matcherna?

– Det är lite vad det är. Det är klart att det är tråkigt att inte kunna vara med och bidra och få njuta av det. Men det hör också till. Det var oturligt och sånt som händer. Det gick snabbt över till att göra det klassiska ”bästa av situationen”.

Simon Gustafson ersatte Romeo Amane som hade stått för en lysande insats på det centrala mittfältet. Precis som under stora delar av säsongen hittills. Simon Gustafson ser endast konkurrenssituationen som något positivt.

– Vi har många bra spelare. Inte bara på mittfältet. Det kommer vi behöva med många matcher och Europaspel.

Inte helt nöjd – trots storseger

Häcken vann med 4–1. Men Simon Gustafson var samtidigt inte helt till freds med lagets insats i derbyt.

– Jag tycker att vi gör en okej match utan att vara jättebra över 90 minuter. Sen blixtrar vi till några gånger och då tycker jag att vi visar att vi har mycket kvalitet.

ANNONS

Vad säger det att ni gör en match där ni har halvmissnöjda, men ändå vinner med 4–1?

– Jag vill mer fokusera på oss själva och vår egen prestation. Det är väl klart att det är ett styrkebesked att kunna vinna matcher på många olika sätt, samtidigt som det är en trigger på att vi kan bättre och ska sträva efter det.

Den största anledningen till Häckens seger menar Gustafson ligger i lagets spets framåt.

– Vi har vår kvalitet den sista tredjedelen där vi kan blixtra till. Om vi tittar på tredjemålet till exempel, jag vet inte hur ofta såna mål görs i allsvenskan. Vi har en spets både i det individuella och kollektiva. Vi har hela tiden kontroll och det är de som jagar oss, vi är drivande i matchbilden.

LÄS MER:Häcken besegrade IFK Göteborg i derbyt

LÄS MER:Mikkel rygaard om drömmålet mot IFK Göteborg

LÄS MER:Så bra var spelarna i Göteborgsderbyt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS