Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sigurdsson: "Största som vi upplevt"

Island stod för en sanslös skräll när man slog ut England. Stor hjälte för islänningarna blev gamle Blåvittbacken Ragnar Sigurdsson. – Det största som vi har upplevt allihopa i truppen, säger Sigurdsson i SVT.

På förhand var det ingen som trott att de ens skulle ha en chans i gruppen. Efter att ha tagit sig vidare där stod man för en ännu större skräll när man skickade ut England med 2-1 i åttondelsfinalen.

Stor hjälte för islänningarna blev den förre Blåvittspelaren Ragnar Sigurdsson. Efter att Island hamnat i tidigt underläge kvitterade han efter en skarvning från Kari Arnasson efter ett inkast.

– Jag är inte överraskad över hur vi gjorde vår kvittering. Det är andra eller tredje målet vi gör med långt inkast. Det är ett av våra vapen, som vi använder väldigt mycket, så det kan inte ha varit någon överraskning, säger Sigurdsson till GP.

Kolbeinn Sigthorsson satte sedan 2-1 till Island och när engelsmännen försökte komma tillbaka stor Ragnar Sigurdsson som en fältherre längst bak och städade undan chanserna som Jamie Vardy och de andra skapade.

– Jag var inte stressad förutom de sista minuterna, säger Sigurdsson.

Faktum är att Sigurdsson var närmare att göra ett andra mål än vad engelsmännen var att kvittera när han dundrade en cykelspark rakt på Joe Hart efter en hörna.

– Den var helt sjukt. Han fick den på sig. Det hade varit skönt att göra två mål mot England.

Nu ställs man mot Frankrike i kvartsfinal och den isländska sagan fortsätter.

– Det största som vi har upplevt allihopa i truppen. Jag vet inte hur stort det är men det är jävligt stort, säger Ragnar Sigurdsson till SVT.

I Sverige jämfördes Sigurdssons insats med Glenn Hyséns klassiska match mot England på Wembley.

I Sverige utgår vi från en match mot England i slutet av 80-talet där Glenn Hysén gjorde livet svårt för Gary Lineker. Hur ser du på den jämförelsen?

– Jag har spelat i Göteborg och kommer ihåg Glenn Hysén väldigt väl. Om du jämför mig med Glenn Hysén så är jag självklart glad, säger Sigurdsson till GP.

Vad säger du om matchen mot Frankrike?

– Jag förväntar mig ett bra lag, likande det som England. Frankrike har inte spelat sin bästa fotboll än. Det har inte vi heller. Det kommer bli en liknande match.

– De var lite chockade vid kvitteringen. Och som ni vet är det inte lätt att göra mål på Island. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.