Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sigurdsson: "Håller med honom till 100 procent"

Spelare kom sent till middag. Det fick Lars Lagerbäck att tala om respektlöshet. Nu får han stöd av Ragnar Sigurdsson. – Jag håller med honom till 100 procent, säger Islands hyllade mittback.

Det var på tisdagskvällen Islands spelare och ledare skulle ha en middag utanför spelarhotellet i Annecy som några av spelarna i det rosade isländska landslaget missade tiden.

Det fick Lars Lagerbäck, som kräver hundraprocentiga insatser av alla, att ryta till på onsdagens välbesökta presskonferens.

– Respektlöst mot laget, menade Lagerbäck.

– Det bästa sättet att utmana en spelare är att ifrågasätta om han är 100 procent professionell, menade den hyllade förbundskaptenen vidare.  

På torsdagsförmiddagen ombads Islands främste spelare hittills under EM, Krasnodars mittback Ragnar Sigurdsson, kommentera Lars Lagerbäcks utspel.

– Jag håller med till hundra procent. Det är väldigt lätt att börja bli lite slarvig om man inte håller sig på jorden. Och börjar tro att man är något. Så kommer man för sent till maten och så händer det massa smågrejor. Så börjar folk bli irriterade. Det går inte, sade Ragnar Sigurdsson till en grupp svenska journalister.

– Han var på oss att vi måste fortsätta att vara professionella och inte glömma det och tro att vi är grymma nu, bara för att vi har vunnit några matcher.

– Det var inte ordagrant så han sade, men det är så jag tänker, var Ragnar Sigurdsson noga med att lägga till.

– Det är väldigt lätt att tappa huvudet när det går bra. Det måste man akta sig för.

Verkade det som att de andra spelarna köpte det också?

– Jag tror alla köper vad tränarna säger hela tiden. Vi har stor respekt för dem. De är som har tagit oss hit. Vi lyssnar alltid på dem.

Island möter Frankrike i EM:s fjärde och sista kvartsfinal på Stade de France på söndag kväll.

Hur ser du på matchen mot Frankrike?

– Vet inte. Jag tror att de har samma kvalitet som England ungefär. Så jag tror att det kan bli samma typ av match.