Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Siffrorna pekar nedåt för Qviding

Qvidings ekonomiska kris blir allt värre. Två miljoner saknas och om inte man lyckas skaka fram pengarna inom kort kan klubben – som har 800 barn och ungdomar – gå under.

Krisen tog sin början när GP i december 2014 kunde avslöja att klubben fuskat med sina bidragsansökningar. Något som senare ledde till återbetalningskrav från både Riksidrottsförbundet och från kommunen. Sedan dess har inkomsterna från bidrag halverats, samtidigt som klubben förlorat sponsorer, och för ett år sedan uppgavs man sakna en miljon kronor. De dåvarande planerna på att hitta nya sponsorer, få nya stöd från kommunen och att sälja fastigheter har gått om intet– och nu larmar den nytillträdde ordföranden Rikard Attling om en förvärrad ekonomisk kris.

– Tyvärr gick inget av detta i lås varför det nu med ännu ett minusresultat, och lån som förfaller, snarare är två miljoner vi behöver få in, och det väldigt snart, skriver Rikard Attling på klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Qvidings rekordbidrag granskas

När GP söker Attling säger han sig inte ha tid att svara i telefon, utan ber oss mejla. På frågan om hur en miljon i skulder kunde bli två svarar ordföranden:

– Skulden har absolut inte fördubblats på ett år. Tvärtom så har resultatet förbättrats väldigt mycket de senaste åren, men det räcker tyvärr inte för att betala de gamla skulder och krediter som förfaller nu. Jag kan ej heller gå in på det mer än det jag skriver på hemsidan.

LÄS OCKSÅ: Kaféet som gick i konkurs

GP har även via mejl frågat hur man tänkt få in de två miljonerna, om föreningen är nära konkurs, exakt vilka skulder det är som behöver betalas och om man överväger att lägga ner A-laget för att rädda ungdomsverksamheten. Attling vill dock inte svara, utan säger att det ”måste hållas inom styrelsen”.

I sin text på hemsidan skriver ordföranden dock att man söker efter nya partners och att man hoppas skriva avtal om en tioårsplan med Göteborgs kommun. Han säger också att klubben behöver hjälp från medlemmarna för att” komma till en stabil grund där vi kan blicka framåt”.

LÄS OCKSÅ: Fusket ännu inte återbetalt

”Antingen tar vi oss samman och skapar en stark kraft för att lösa detta eller så kommer tyvärr Qviding FIF att få det väldigt svårt att överleva” skriver Attling, som också tampas med att hitta männi-skor som vill ta styrelseuppdrag i klubben.

LÄS OCKSÅ: Kommunen medger fel i avtal med Qviding

”Jag är väldigt väl medveten om att informationen varit för dålig från styrelsen. Jag vill också uppmana alla att komma på vårt årsmöte den 23/4” avslutar Rikard Attling sin text på klubbens hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.