Serieledaren för svårt för Jitex

|

Efter två raka kryss i Damallsvenskan mot Mallbacken och Göteborg FC väntade tuffast möjliga motstånd på Åbyvallen för Jitex i form av Malmö.

Hemmalaget inledde piggt och det dröjde inte många minuter innan Mimmi Löfwenius fick ett friläge. Skottet gick dock rakt på målvakten. Och senare fick Rebecca Johnson ett fint skottläge – men sköt över.

– Vi bör sätta sådana lägen om vi ska vinna matchen, konstaterar Jitex-tränaren Stefan Rehn.

Istället var det Malmö som halvvägs in i halvleken tog ledningen genom Anja Mittag.

I den andra halvleken ökade Ramona Bachmann på ledningen till 2–0 – en ledning som stod sig fram till slutsignalen.

– Malmö är ett bra lag, spelmässigt är de växt lite från förra året. Jag tycker att vi gör en helt okej match, vi ligger bra i försvaret men slarvar med sista passen, säger Stefan Rehn.

I och med förlusten ligger Jitex kvar på en tionde plats i tabellen, tre poäng före Mallbacken under nedflyttningsstrecket.