Sent mål sänkte decimerat Gais

Trots tio man i nästan 75 minuter stod Gais länge emot Helsingborg. Men med åtta minuter kvar sprack den Grönsvarta nollan och Bosko Orovic manskap fick lämna Skåne med noll poäng.

ANNONS
|

Det var full fart från första minut när Helsingborg och Gais drabbade samman på Olympia på söndagen. Och det var hemmalaget som inledde klart bäst. Redan innan fem minuter var spelat hade skåningarnas 16-årige talang Alex Timossi Andersson haft två jättelägen att ge HIF ledningen, men Damir Mehic kom båda gångerna ut starkt och lyckades avstyra frilägena.

Gästerna, där spelare som Alibek Aliev, Luka Mijaljevic och bröderna Wede saknades, hade svårt att vaska fram några målchanser och svårare skulle det bli för göteborgarna. Med dryga kvarten spelad tryckte Helsingborgs Lumala Abdu iväg en projektil från 40 meter, avslutet satt klockrent i Mehic ribba innan bollen studsade fram till en fristående Oke Akpoveta, som i kontakt med August Wängberg gick omkull. Domaren Per Melin tvekade inte utan pekade på straffpunkten och halade dessutom upp det röda kortet.

ANNONS

Mehic storspelade

Tidigare Blåvitt-spelaren Darijan Bojanic tog hand om straffen – men Damir Mehic gick åt rätt håll och räddade bortalaget från ett tidigt underläge till den stora tillresta Gais-klackens förtjusning.

Efter utvisningen hade Helsingborg stort bollinnehav och hemmalaget pressade tillbaka Grönsvart långa stunder, men ställningen var 0-0 i paus.

– Det är klart att det blir lite rörigt i samband med att vi får en man utvisad, säger Carl Nyström till TV4 Sport i paus.

På frågan hur Gais-kaptenen, som precis som flera av lagkamraterna var ordentligt upprörd i samband med utvisningen, såg på det röda kortet svarade han:

– Det är svårt att säga, jag har inte sett reprisen, men fan det är tufft att få både rött kort och straff där, säger han.

Sent mål avgjorde

Till den andra halvleken valde Bosko Orovic att stärka upp defensiven ytterligare när han plockade ut Dardan Rexhepi och ersatte anfallaren med mittbacken Mavrudis Bougaidis. Och greken fick, precis som hela Gais, slita hårt i försvaret.

HIF fortsatte att trycka tillbaka gästerna, men det såg trots allt länge ut som att de för dagen vitklädda Gais-spelarna skulle kunna hålla undan och rädda en poäng med sig hem. Men efter ett par jättechanser lyckades HIF till slut spräcka Damir Mehic nolla.

ANNONS

Darijan Bojanic fick tag i bollen efter en hörna och hittade med en passning in till Alex Timossi Andersson i straffområdet. Ynglingen tog emot bollen, la den tillrätta innan han behärskat prickade in 1-0 i krysset åtta minuter före slutet.

Under matchens sista minuter försökte Gais forcera för en kvittering, men det var aldrig nära en utjämning och Grönsvart fick lämna Skåne med noll poäng. I de absoluta slutsekunderna fick även Niclas Andersén lämna planen efter att han hade fått syna sitt andra gula kort.

ANNONS