Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sent övertidsmål stjälpte GFC: "Otroligt surt"

Ledning 3-1 med mindre än en kvart kvar. Men en svag avslutning och ett sent övertidsmål gjorde att GFC tappade segern och fick nöja sig med kryss borta mot Kvarnsveden. – Det känns otroligt surt just nu, säger Elin Rubensson.

Efter premiärvinsten på hemmaplan mot Kif Örebro, där Pauline Hammarlund avgjorde sent, såg GFC ut att vara på väg mot en ny trepoängare borta mot Kvarnsveden. Men två baklängesmål under den sista kvarten kraschade segerfirandet. 

– Det känns otroligt surt så här direkt efteråt, det kändes som att vi hade matchen, säger Elin Rubensson. 

Det var just lagkaptenen som öppnade målskyttet för Göteborg i den 19:e minuten. Innan paus hann också Rebecka Blomqvist med att öka på ledningen till 2-0. 

– Jag tycker vi har full kontroll på matchen i första halvlek, och leder rättvist med 2-0. Tanken var att vi skulle gå ut i andra halvlek och stänga matchen, fortsätta spela vårt spel. Men vi gör ungefär tvärtom...

"Kändes som spiken i kistan"

Kvarnsveden tilläts reducera till 1-2 i den 72:a minuten - men Pauline Hammarlund svarade snabbt med att sätta dit 1-3 bara minuten efter. 

– Där borde vi stängt matchen. På planen kändes det som att det var spiken i kistan, särskilt med tanke på att det kom så direkt efter deras mål, det var skönt att få det målet, men vi var väldigt tillbakapressade i andra halvlek och det blev inte mindre press från dem efter vårt 1-3. 

Tabitha Chawinga prickade in 2-3 och till slut, på tilläggstid i efterspelet till en hörna, kom också 3-3 i den 91:a minuten. Lara Ivanusa fick en halvträff som letade sig förbi samtliga spelare och in i nät. 3-3 och tungt poängtapp för GFC. 

– Ett riktigt fulmål, säger Rubensson.

Kvarnsveden är ett motstånd som vissa ändå har varnat för, tror du att du, med lite perspektiv till matchen, senare ändå kan vara glad över en pinne borta mot dem?

– Så här direkt efteråt känns det inte så, men med lite distans till det hela så kanske det blir annorlunda. Det är ett väldigt bra lag vi möter, och det visste vi på förhand, sedan har de Chawinga där uppe som är väldigt avgörande för dem, hon visar en enorm klass, det får man verkligen ge henne. Det är en svår bortamatch och det kommer det vara för många lag. Så en poäng är i längden bättre än ingen.