Sen straff kostade Liverpool tre poäng

Mohamed Salah sprang tidigt in 1–0 och dribblade sig sent fram till 2–1. Det räckte inte för Liverpool. Harry Kane fick två chanser från straffpunkten och kvitterade till 2–2 i 95:e minuten.

|

Mot Manchester United sprang Tottenham hem en trygg trepoängare i Premier League-fotbollen tack vare Christian Eriksens mål efter elva sekunder.I bortamatchen mot Liverpool fick Londonlaget smaka på sin egen medicin.Det hade bara gått lite mer än två minuter när Mohamed Salah stack i väg i djupled. Egyptiern hade inga problem att förvalta Tottenham-mittfältaren Eric Diers framspelning till 1–0.Det snabba målet var dock inget mot vad som komma skulle, för i andra halvlek blev det riktigt galet på Anfield.

Kvittering efter stort drama

Tottenham tillbringade en hel del tid på hemmalagets planhalva och till slut dök läget upp – även om det var långt ifrån hundraprocentigt.

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp gjorde ett par defensiva byten men det är svårt att försvara sig mot hästsparkar från distans.Victor Wanyama hade laddat på bänken i nära 80 minuter och träffen, när kenyanen till slut släpptes in, var därefter: 1–1-bollen borrade sig in i krysset.Sju minuter senare fick Tottenhams målkung Harry Kane chansen att avgöra från elva meter men brände straffen. I stället ordnade Salah tre poäng när han dribblade sig igenom bortaförsvaret och lyfte in 2–1 i den första tilläggsminuten – trodde alla.Det var innan Erik Lamela föll till marken efter en närkontakt med Virgil van Dijk – något linjemannen snappade upp och därmed var en andra straff ett faktum. Harry Kane fick en ny chans.

Tottenhams landslagsanfallare satte kvitteringsbollen i den 95:e minuten och är uppe i 100 ligamål.

Crystal Palace närmast seger mot Newcastle

Crystal Palace och Newcastle fick med sig varsin poäng från mötet i tabellens nedre regioner, 1–1.

Newcastle tog ledningen genom Mohamed Diamé efter en hörna halvvägs in i första halvlek men Crystal Palace var närmast segern.Först kvitterade Luka Milivojevic på straff sedan Ciaran Clark, irländsk självmålsskytt mot Sverige i EM 2016, dragit belgaren Christian Benteke i tröjan. Sedan radade hemmalaget upp chanser på Selhurst Park i London.Benteke fick bollen förbi Newcastle-målvakten Karl Darlow men nicken rensades undan på mållinjen.Det norska rekordförvärvet Alexander Sørloth, 22, som enligt danska medier lämnade Midtjylland för motsvarande 175 miljoner kronor, satt kvar på hemmalagets bänk hela matchen.