Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sen straff fällde Häcken – nytt kryss

Häcken inkasserade ännu ett kryss i ännu en missräkning när resan gick norrut till Piteå.
En sen straff efter en utrusning av Jennifer Falk släckte lagets segerförhoppningar.
– Det känns som en förlust, säger Elin Rubensson till Viaplay.

Häcken slåss som förväntat i toppen av Damallsvenskan när sommaruppehållet närmar sig. På söndagen hade laget rest norrut för match mot Piteå och chans att haka på Rosengård i den absolut tabelltoppen.

Häcken kom från en dyrköpt seger mot Kalmar – mittfältsnyckeln Filippa Curmark klev av med hjärnskakning och saknades i matchen mot Piteå. Elin Rubensson klev ner och tog Curmarks plats i startelvan och Stine Larsen startade som anfallsspets. Glädjande för Häcken var att Jennifer Falk var tillbaka i målet efter fotskadan hon ådrog sig mot Örebro.

— Mot Piteå blir det mycket duellspel så där måste vi steppa upp i dag. Jag tror det blir en bra fotbollsmatch, vi ska försöka hitta tillbaka till det spel vi spelat innan så förmodligen blir det mycket bollinnehav och effektivitet framåt, sa Lotta Ökvist till Viaplay inför matchen.

Häcken tog tag i taktpinnen från start men utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Piteå stod emot när Häcken radade upp hörnor och var samtidigt inte helt ofarligt framåt.

Johanna Rytting Kaneryd och Stine Larsen hade varsin boll i mål för Häcken med båda gångerna blåste domaren för offside. Men Häcken skulle spräcka nollan innan lagen gick till halvtidsvila. I den 43:e minuten prickade Mille Gejl Jensen in ledningsmålet med ett kliniskt avslut inifrån straffområdet, på pass från landsmaninnan Larsen.

Straff i slutminuterna

I den andra halvleken kontrollerade Häcken till stora delar matchen men med en kvart kvar att spela var Piteå nära en kvittering när en tilltrasslad situation slutade med en rensning på mållinjen av inbytte Marika Bergman Lundin.

Det såg ut att bli en ny seger för Häcken med med fem minuter kvar av ordinarie matchtid kom Jennifer Falk ut för att stoppa en fri Katrina Guillou. Guillou fälldes och domaren pekade på straffpunkten och Falk fick syna det gula kortet. Hlín Eiríksdóttir gjorde inget misstag vid straffpunkten och det var kvitterat.

1–1 blev slutresultatet och det innebär Häckens fjärde kryss den här säsongen och att laget har två poäng upp till Rosengård i topp.

Det var en besviken Elin Rubensson som ställde sig vid Viaplays intervjumikrofon efter matchen.

– Det känns som en förlust. Vi har inte tillräckligt bra i andra halvlek och då blir det så här. Första halvlek var vi hyfsat nöjda med men det hjälper inte om man inte gör mål.

Hon fortsätter:

– Vi måste bli bättre på att spela av matchen i andra. Men vi blir lite fega och gör inte det vi är bra på och släpper in den i matchen.

BK Häcken (4-2-3-1)

Jennifer Falk – Hanna Wijk (58, Molly Johansson), Josefine Rybrink, Luna Gevitz, Lottta Ökvist – Anna Csiki, Elin Rubensson – Mille Gejl Jensen (58, Marika Bergman Lundin), Andrine Hegerberg (58, Julia Karlenäs) , Johanna Rytting Kaneryd (80, Agla María Albertsdóttir) – Stine Larsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.