Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
GFC:s Sara Lindén blev tvåmålsskytt mot Vittsjö.

Sen kvittering – och centimetrar från seger

Trots 2-0-underläge kunde Göteborg FC hitta tillbaka in i matchen borta mot Vittsjö. Med bara fem minuter kvar satte Sara Lindén kvitteringen – och sedan hade man dessutom en boll på mållinjen. – I den bästa av världar hade vi fått tre poäng, säger tränaren Stefan Rehn.

Göteborg FC fick en mardrömsstart borta mot Vittsjö – och efter en halvtimme hade man hamnat i ett 2-0-underläge trots stundstals bra spel. Man fick dock in i reducering genom Sara Lindén strax före halvtid.
– Det var oerhört viktigt, konstaterar tränaren Stefan Rehn.

Under den andra halvleken började GFC forcera framåt – och man skapade långa stunder tryck mot Vittsjös straffområde. Med fem minuter kvar på matchklockan fick man dessutom in kvitteringen. Åter igen var det Sara Lindén som nätade.
– Kul för Sara som jag verkligen unnar det här. Hon har kämpat på bra, spelat en del på mitten – men pricken över i:et har fattats, menar Rehn.

Efter sena kvitteringen hade GFC ett par lägen att dessutom fixa seger – och därmed fullborda vändningen – men det ville sig inte. Närmast kom man med en boll på mållinjen.
– Jag är nöjd med tjejernas moral. I den bästa av världar hade vi fått tre poäng, men med tanke på starten känns det rätt bra. Insatsen var bättre än resultatet, säger Rehn.

Det var efter att man gick ner på en trebackslinje som det blev riktig fart på offensiven.
– Det funkade väldigt bra. Vi fortsatte med det även efter kvitteringen och det var ju nära att ge utdelning då också, menar GFC-tränaren.