Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Segerskytten: "Är egentligen skitsamma"

Nilla Fischer blev segerskytt för Sverige i premiären mot Sydafrika efter ett märkligt mål, som såg ut som ett misstänkt självmål. Det spelade mindre roll för mittbacken. – Det är egentligen skitsamma vem som gör målen, säger hon till TV3. n här gången räckte Fischers mål dock till att ge Sverige en smakstart på turneringen. För även om spelet inte alltid satt som det skulle räcker tre poäng långt på vägen mot kvartsfinalerna.

Sverige fick jobba länge för att få hål på Sydafrika. Men i den 75:e minuten kom det förlösande målet. Nilla Fischer fick det men det såg ut som ett misstänkt självmål.

– Det var kul. Men det är egentligen skitsamma vem som gör målen. Det viktiga är att vi vinner, säger Fischer till TV3.

Sverige imponerade inte och hade svårt att skapa chanser mot ett lågt sydafrikanskt försvar.

– Vi kan inte stå och säga att vi gjorde det bra spelmässigt, vi har mycket boll men det händer inte så mycket, säger hon.

Nu väntar Brasilien i nästa match på lördag.

– Vi ser fram emot den matchen och det är alltid roligt att spela inför mycket folk. Brasilien kommer vara en utmaning.

Gjort viktiga mål förr 

Nilla Fischers 21:a landslagsmål kan visa sig bli oerhört viktigt. Men Wolfsburgstjärnan, som fyllde 32 dagen före OS-premiären, har flera viktiga landslagsträffar på meritlistan redan sedan tidigare. Till exempel blev hon ensam målskytt även mot gruppjumbon Argentina i OS 2008.

Nilla Fischer, som gjorde sin 145:e landskamp, var dessutom tvåa i skytteligan bakom Lotta Schelin i hemma-EM 2013.

Hon var även målskytt mot Nigeria i VM-premiären i fjol, en match där Sverige till slut fick nöja sig med oavgjort, 3–3. Den här gången räckte Fischers mål dock till att ge Sverige en smakstart på turneringen. För även om spelet inte alltid satt som det skulle räcker tre poäng långt på vägen mot kvartsfinalerna.

Dessutom var det svenska försvaret närmast felfritt – om än till stor del sysslolöst – mot Sydafrika. I och med 1–0-segern har Sverige fortfarande bara släppt in ett enda mål sedan uttåget ur VM i fjol.
Sydafrika kom igenom ett par gånger, men sprang allt som oftast offside bakom en välorganiserad svensk backlinje.