Segerlösa sviten fortsätter - nu väntar måstematch för Blåvitt

Tobias Hysén skräder inte orden inför hemmamatchen mot Trelleborg.
– Det är klubbens viktigaste match på många, många år. Det är efter den som snaran dras åt ordentligt.

ANNONS
|

Hysén hoppade in mot Hammarby med en halvtimme kvar, och gjorde en helt okej insats med tanke på att han inte varit med på ett tag.

– Jag hittade tajmingen i alla fall. Det var väl det positiva idag, säger han.

IFK-ikonen inser allvaret i den situation som Blåvitt nu befinner sig i.

– Nu måste vi bara glömma, gå vidare och fokusera på lördagens match. Vi har ett stenhårt jobb framför oss. Vi har inte tid att deppa, att tycka synd oss eller gå ner oss. Eller ens analysera något. Alla måste inse allvaret nu – och vi måste lura oss själva. Vi måste tro att vi är världsmästare, trots att alla fattar att vi inte är det, säger han, och fortsätter:

ANNONS

– Vi har själva satt oss i en knivig situation och med all rätt blir det massa negativt snack runt omkring oss.

Hyllar fansen

”Tobbe” är IFK Göteborgs klart mest rutinerade spelare. De som står närmast på tur som åldermän är David Boo Wiklander och Emil Salomonsson.

– Bara att ”Tobbe” är tillbaka betyder mycket för oss, som den ledare han är. Och det är klart att vi äldre har ett större ansvar nu, även om vi inte heller är vana att vara med i en bottenstrid. Nu måste vi se till att pumpa upp självförtroendet i resten av truppen och se till att vi vågar spela med bröstet framåt. Att bortasektionen i en sådan här match var fullsatt säger en del om hur många som brinner för klubben, säger Salomonsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS