Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

Seger om konflikten: "Alla spelare står enade"

Konflikten runt det danska damfotbollslandslaget är inte löst och VM-kvalmatchen mot Sverige ställs in. Caroline Seger hoppas dock på match in i det sista men ger samtidigt de danska spelarna sitt stöd. – Jag tror alla spelare där känner att vi står enade allihop.

Det danska damfotbollslandslaget ligger sedan en tid tillbaka i konflikt med förbundet. Och med bara dagar kvar till VM-kvalmatchen mot Sverige på Gamla Ullevi på fredag är schismen fortfarande inte löst. Under onsdagskvällen kom ett skriftligt besked från det danska fotbollförbundet, DBU, att danskorna inte kommer spela kvalmötet och att matchen därmed kommer ställas in. 

Men Caroline Seger hade vid gårdagens träning inte riktigt gett upp hoppet om match. Och lagkaptenen menar att det är viktigt att fokusera på det fotbollsmässiga fram till och med att det kommer ett definitivt från Uefa. 

– Om det nu är så att vi går och funderar mer på det än att vi faktiskt ska spela match så påverkar det kanske negativt. Vi har de här dagarna tillsammans med de nya tränarna, då är det viktigt att lägga fokus och energi på det vi gör här ute.

Hennes förhoppning är att det fortfarande ska bli match. Och fram till 24 timmar innan avspark finns det möjlighet för Danmark att ändra sig. Skulle matchen ställas in tycker hon det är beklagligt. 

– Det skulle vara jättetråkigt. Vi vill möta de bästa. Vi vill få en bra match. Inramningen hade säkert blivit fantastisk, och det hoppas jag fortfarande att den blir, på fredag. 

"Vi är ändå på samma sida"

Samtidigt har hon förståelse för situationen och hon ger de danska spelarna sitt stöd.

– Det hade varit konstigt om man inte backar dem, vi är ändå på samma sida. Vi spelar damfotboll och så funkar det.

Hon fortsätter: 

– Jag tror vi har varit ganska tydliga hela tiden med var vi står. Både som individer och som lag, jag tror Danmark och alla spelare där känner att vi är enade allihop. 

Det danska förbundet gick nyligen ut i media och riktade kritik mot spelarna som de menade "har tagit landskamper och fans som gisslan". Ett uttalande som Seger ställer sig frågande till. 

– Det låter lite väl hårt. Det är ju en kamp de tar och det är helt klart att man ska ta den kampen, de står enade och tror på det. När förbundet går ut och säger sådana grejer är det väl ett försvar från deras sida. I en förhandling tar man till alla medel man kan. Det är väl deras sätt att säga det utåt, förhoppningsvis vinner de ingenting på det. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.