Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Seger inför sista VM-matchen: "Det känns i hela kroppen"

Mot England gör hon sin 200:e landskamp. Sedan är VM-karriärer över för Caroline Seger, 34.
– Det känns i hela kroppen, svarar lagkaptenen på frågan om det här blir hennes sista VM-match.

2005 gjorde Caroline Seger landslagsdebut.

2007 spelade hon i sitt första världsmästerskap.

Nu, tolv år efter VM-debuten i Kina, är det dags att för landslagskaptenen att sätta punkt för en lång och framgångsrik VM-era för egen del.

Hon kommer att göra det i bronsmatchen mot England, i vad som också blir hennes 200:e landskamp.

– Man tänker ju på det, det går inte att vara helt kylig och känna "det känns inte att det är sista matchen". Men jag tycker att jag har varit duktig på att vara här och nu och fokusera på det som är viktigt. Det är inte viktigt att jag gör min 200:e landskamp eller att det är min sista VM-landskamp. Det som är viktigt är att få hem det här bronset, säger Caroline Seger.

"Det känns i hela kroppen"

Sannolikt gör även Hedvig Lindahl och Nilla Fischer sina sista VM-matcher. Och Seger berättar på presskonferensen att hon och mittbacken tillät sig att vara lite känslosamma under landslagets sista träning i Frankrike.

– Vi hade ett litet moment, jag och Fischer, då vi kände att det var okej att tycka synd om oss själva när vi gjorde vår sista VM-träning. Så det finns ju såklart. Men vi är här för ett jobb och det jobbet är prio i morgon.

Och att det här blir matchen som definitivt sätter punkt för VM-karriären tror mittfältaren – även om hon menar att man aldrig kan vara helt säker.

– Det känns i hela kroppen, säger hon.

Hon tillägger:

– Sedan kan man aldrig veta, men det är fyra år till nästa. Och just nu känns fyra år väldigt långt borta. Sedan har man väl också en känsla i sig själv att det är slut för min del.

– I alla fall i VM, flikar hon in snabbt.

När det gäller fortsatt landslagsspel överhuvudtaget och då i huvudsak OS i Tokyo nästa sommar är det något Seger inte vill kommentera i nuläget.

– Alla frågor om vad som ska ske efter VM vill jag lägga åt sidan för att lägga allt fokus på i morgon, och sedan se får vi se hur det känns efter VM och ta beslutet då, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.