Filippa Curmark satte 2-0 för GFC i matchen som slutade 2-1.
Filippa Curmark satte 2-0 för GFC i matchen som slutade 2-1. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Seger för GFC efter dramatik i ödesmatchen

Göteborg FC besegrade Vittsjö i toppmatchen på Valhalla IP. Därmed kopplade man grepp om andraplatsen i damallsvenskan.
– Det var en riktigt skön seger, säger målskytten Filippa Curmark.

|

Det var ödesmättad stämning på Valhalla IP när Göteborg FC tog emot Vittsjö GIK. Matchen skulle högst troligt bli avgörande kring om jakten på ett andra raka Champions League-spel skulle leva på allvar för hemmalagets del.

Hemmalaget tog tag i matchen inledningsvis med mycket boll. Det var en helt annan matchbild jämfört med när GFC var i München och spelade mot Bayern tidigare i veckan.

– Jag tycker vi var riktigt bra i första halvlek, säger GFC:s mittfältare Filippa Curmark

Efter en kvart hittade Taylor Leach till Rebecka Blomqvist i djupled. Lagets skyttedrottning gjorde inget misstag fri med målvakten Sabrina D’Angelo och det var 1-0.

Mitt i halvleken utökade Filippa Curmark målskyttet med ett fint skott utanför straffområdet som gick in via målvakt D’Angelos händer.

– Det är ju inte jätteofta jag gör mål men jag brukar lyckas göra mål på Vittsjö. Jag har gjort 3-4 stycken mot dem så det är lite av ett drömmotstånd, säger Filippa Curmark,

Men allt var inte frid och fröjd i Göteborg under första halvlek. Tio minuter paus var storstjärnan Elin Rubensson tvungen att kliva av med befarad huvudskada för att ersättas av Karin Lundin

I början av andra halvlek såg Rebecka Blomqvist ut att ha gjort sitt andra mål men hon stod offside när Emma Koivisto slog sitt inlägg från höger.

Bara minuter senare kom Vittsjös dittills bästa målchans då Clara Markstedt prickade ribban från nära håll. Gästerna tog över mer och mer och etablerade spelet kring Göteborgs straffområde och Michelle De Jongh prickade även hon ribban med en frispark ur snäv vinkel efter en timme.

– De kommer igen och gör en bättre insats i andra halvlek men vi står ändå upp bra, säger Filippa Curmark.

Göteborgs försvar blev mer disciplinerat mot slutet och stod emot Vittsjös press. Med tre minuter kvar av ordinarie tid kom dock reduceringen genom Alexandra Benediktsson på hörna. Vad värre var att GFC:s målvakt Jennifer Falk blev liggandes efter att ha kolliderat med stolpen.

Falk var snart på benen för att fullfölja. Mot slutet fick Beata Kollmats sitt andra gula kort och utvisades efter att ha tagit för lång tid på sig på ett inkast. Göteborg tog segern trots allt med 2-1 och klättrade upp på en andraplats i tabellen.

– Det var en riktigt skön seger, säger Filippa Curmark.