Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seger för Gais i galen match

Gais besegrade Varbergs Bois med 4–2 i en händelserik match på Gamla Ullevi. Kieron Cadogan bjöd inte på ett frisparksmål - utan två. – Jag har tränat på den frisparkstekniken, säger han till GP.

Det hände grejer både på och utanför planen när Gais tog emot Varbergs Bois efter sitt tre veckor långa matchuppehåll i Superettan.

Den första halvleken innehöll inte mindre än fem mål, och de två första höll hög kvalitet.

Efter sex minuter testade vänsterbacken Liam Lloyd Davies skott från 40 meter utifrån kanten, och bollen gick in i en båge över bortamålvakten.
– Jag såg att han var långt ute och tvekade inte. Jag bara sköt så hårt jag kunde, säger vänsterbacken.

Med halvtimmen spelad utökade Kieron Cadogan Gais ledning med ett frisparksmål.
Men det skulle bli mer dramatiskt än så.

I den 41:a matchminuten reducerade bortalaget genom Nsima Peter, och sedan rasslade det till i en rasande takt. Luka Mijajlevic nickade in 3–1 i anfallet efter, och Varbergs Mats Andre Kaland gjorde 2–3 i anfallet efter det.

– I första halvlek visade vi stundtals bländade anfallsspel, men släpper två billiga mål, säger Gais tränare Benjamin Westman.

I andra halvlek lugnade det ner sig målmässigt, men det small på andra sätt i stället. Bara fem minuter in i halvleken blev hemmalagets Craig Henderson utvisad efter en bråkig situation.

Varberg tryckte på för en kvittering men Gais höll ut, och med fem minuter kvar bjöd Kieron Cadogan på sitt andra frisparksmål för kvällen.
– Det är två fantastiska mål han gör, säger Westman.
– Och två i samma match! Första matchen efter semestern, då kliver stora spelare fram, fortsätter han och ler.

Cadogan själv var lättad efteråt.
– Det andra var snyggast, och viktigast framför allt. Jag är ganska bra på den frisparkstekniken, jag har tränat och det gav resultat. Hoppas att jag kan bjuda på fler, säger tvåmålskytten.

4–2 blev slutresultatet, trots att även Gais-kaptenen Steven Old blev utvisad på övertid.