Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sebastien Haller slog nytt CL-rekord: Fem mål på två matcher

Den 15 september gjorde Ajax anfallare Sebastian Haller debut i Champions League.
Nu har han slagit ett rekord.
27-åringen är först med att ha gjort fem mål efter bara två framträdanden i turneringen.

Den nederländska klubben Ajax har fått en flygande start på Champions League. Så även lagets anfallare Sebastien Haller.

För två veckor sedan vann Ajax med hela 5-1 mot portugisiska Sporting CP. Haller? Han gjorde fyra mål. Nu har han gjort det igen. Under kvällen spelar Ajax mot den turkiska klubben Besiktas, och i 43:e minuten var Sebastien Haller framme och gjorde 2-0.

Anfallaren, som kom till Ajax från West Ham United i vintras har inte spelat Champions League-fotboll förrän den här säsongen. Man kan minst sagt säga att fransmannen fått en bra start på sin CL-karriär. Redan nu har han slagit ett rekord.

Han är nämligen första spelare som har gjort fem mål efter sina två första matcher i Champions league. Tidigare stod rekordet på fyra mål, och delades av Marco Van Basten, Erling Braut Håland, Diego Simeone och Didier Drogba.

Även i Eredivise har Sebastien Haller gjort fem mål den här säsongen. Och hans Ajax leder ligan efter sju matcher. Om de fortsätter på den inslagna vägen kan det mycket väl bli slutspel i Champions league också. Förutom Besiktas och Sporting har de även Borussia Dortmund i gruppen.

Matchen mellan Ajax och Besiktas slutade 2-0.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.