Det blev en tung återkomst i Blåvitt för Sebastian Eriksson. Bild: Dplay

Sebastian Eriksson utbytt – nio minuter in i återkomsten

Sebastian Eriksson gick direkt in i startelvan i sin comeback – men fick vända ut efter knappt tio minuter med ont i en ljumske.
– Det blev inte så mycket mer än att gå in och vända, säger han efter 1–1-matchen mot Mjällby.

Han är den senaste av hemvändarna, och fick chansen från start direkt. Därmed förpassade han Victor Wernersson till bänken i dennes sista match för IFK Göteborg.

Men rollerna skulle snart bli ombytt. Knappt tio minuter in i matchen grimaserade Sebastian Eriksson, tog sig mot höften, och klev av.

– Det var en duell på kanten, och det hände något i ljumsken. Jag kände att det inte gick att fortsätta, utan det var bara att kliva av tyvärr. Jag ska undersöka mig imorgon, så får vi se vad som händer, säger Eriksson.

LÄS MER: Wernbloom och Löfquist i ordkrig i halvlek

Han säger sig dock inte vara orolig för att skadan ska hålla honom borta från spel en längre tid.

– Nej, det kommer inte vara länge. Det kommer gå hyfsat snabbt, men jag kan inte svara på exakt tid. Men det är inga månader.

Tvingades bryta

Sebastian Eriksson tvingades kliva av planen efter mindre än tio minuter. Bild: Dplay
Sebastian Eriksson tvingades kliva av planen efter mindre än tio minuter. Bild: Dplay

Inför matchen konstaterade tränare Asbaghi att Eriksson inte är i full matchform än, ändå blev det alltså spel från start.

– Jag har tränat under hela sommaren och varit frisk. Och det finns ju bara ett sätt att ta sig över stadiet från att träna till att spela matcher – och det är att spela. Nu blev det bara tio minuter i dag, och det var tråkigt. Väldigt tråkigt. Jag hade gärna velat hjälpa laget i dag, men nu blev det inte så, säger Eriksson.

Märklig comeback

Och comebacken blev knappast den han hade hoppats på.

– Det kändes speciellt att vara tillbaka. Inget folk på läktarna, och en speciellt situation för alla. Samtidigt har jag längtat tillbaka efter att spela matcher. Men jag känner väl att knappa tio inte gav någon boost, det blev inte så mycket mer än att gå in och vända.

LÄS MER: IFK Göteborg kryssade borta mot Mjällby

För IFK Göteborg innebar poängen mot Mjällby att man nu har 13 rakar matcher utan seger, och fortsatt är indragna i bottenstriden. Sebastian Eriksson menar att man hamnat i en ond, segerlös, cirkel.

– I den situationen vi är hade vi behövt tre. Men när man hamnar i läget att man inte lyckas vinna matcher så blir det hela tiden svårare att ta trepoängaren. Och vi lyckades inte i dag heller. Det är klart att det svider, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.