Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Eriksson är tillbaka från start. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sebastian Eriksson är tillbaka från start. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sebastian Eriksson tillbaka i Blåvitts startelva

Eriksson gör sin första match från start sedan återkomsten till IFK Göteborg. Med flera skador och avstängningar har en lucka uppstått på mittfältet som han fyller. Och han fick en drömsk återkomst till Gamla Ullevi.

Efter att tidigare bara fått spela ett par minuter i allsvenskan denna säsong är den blåvita publikfavoriten Sebastian Eriksson tillbaka från start. Med flera spelare borta har luckor öppnats i laget och bland annat har även unge talangen Noah Alexandersson kallats in i truppen. Skadade lagkaptenen Sebastian Ohlsson, långtidsskadade Patrik Karlsson Lagemyr, samt avstängde danske anfallaren Lasse Vibe hör till dem som inte kan spela mot Sundsvall.

I omstarten av allsvenskan efter uppehållet spelade IFK Göteborg 0–0 mot Östersund och matchen mot Gif Sundsvall blir den första på hemmaplan efter sommarlovet i juni månad.

Sebastian Eriksson fick bästa möjliga återkomst i den blåvita tröjan, då han nickade in ett ledningsmål för Blåvitt i den första halvleken. I pausen var han märkbart lycklig över att vara tillbaka i spel.

– Jag ville springa 100 meter som jag gjorde för några år sedan, men jag har inte den orken längre så det blev 15 meter istället. Det blev ett lyckorus i hela kroppen, efter tio månaders slit, sa han till Cmore.

Om sin roll på planen sa han till tv-kanalen.

– Jag känner mig trygg. Jag vet vad jag ska göra därute. Jag får ligga i en härlig roll. Jag spelar enkelt blandat med en del sköna grejer därute. Att få stå härute, det här är ett härligt minne som jag kommer ha med mig hela livet.

LÄS MER: Metoden bakom IFK Göteborgs förvandling

IFK Göteborg ställer upp på följande sätt i matchen mot Sundsvall (4-3-3): Giannis Anestis–Nzuzi Toko, Carl Starfelt, André Calisir, Victor Wernersson – Alhassan Yusuf, August Erlingmark, Sebastian Eriksson – Sargon Abraham, Robin Söder, Giorgi Kharaishvili.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.